A férfi világosan felvázolta, feleségével nyílt kapcsolatban él, nem akar mást, csak szexet – ebbe a játékba keveredett bele J, csinálták otthon, kocsiban, pláza vécéjében, és csak lassan tudatosult benne, milyen károkat okoz neki mindez…

hot-left

csakszex-no-vecenSzámtalan motivációja lehet annak, amikor két fél úgy dönt, kapcsolatuk nem szól semmi másról, csak a szexről. Lehet ez érzelmi kiégés, szexuális kaland, időhiányból fakadó arany középutas megoldás, mindenkinél más és más. A lényeg, férfi és nő összejön, lekaparják párszor a tapétát, majd másnap reggel elköszönnek egymástól, anélkül, hogy túlbonyolítanák az egészet. Nem esik szó érzelmekről, nem esik szó az egyedüllétről, főleg nem közös jövőről, tervekről – egy ideig.

A szexkapcsolat definíciószerű meghatározása végtelenül egyszerű, az élet azonban nem szeret sémákban gondolkodni, egyre csak bonyolódik. Túl sok a szubjektív tényező. Éppen ezért a szexkapcsolat tankönyvbe illő példája olyan ritka, mint a fehér holló. A férfi és nő elkezdi megszokni, kiismerni egymást. Az együttlét minden alkalommal jobb és jobb lesz, a kapcsolat egyfajta könnyedséggel párosul. Nincs a dologban felelősség, teher. A mindennapi gondok alól felmentett pillanatok azonban megtévesztőek, a tapasztalatok azt mutatják, idővel az egyik fél többet akar, netán szerelmes is lesz, a szexkapcsolat, mint szerződésszerű megállapodás meginog. Erről mesélt nekem J., akivel az egyik pesti romkocsma pultjánál ismerkedtem meg tegnap éjszaka. Sok liter sör mellett, öt órán keresztül beszélgettünk.

J. a negyvenes éveiben járó csinos, művelt, egyedülálló nő. Teste hibátlan, tartása akár egy táncosnőé. Sötétbarna haja gondosan göndörített, ápolt – amikor közelebb hajolt, éreztem a hajápoló kellemes illatát. Beszéde finoman entellektüel, úgy artikulált, mint egy színész. Előadásmódja kicsit tömény, intenzív, szóhoz jutni pedig nem nagyon hagy – de lehet, hogy csak égető szüksége volt a hallgatóságra.

Királykisasszonynak születetett. Mindig ő volt az szülők szeme fénye. Öltöztették. Taníttatták. Arisztokrata nőt neveltek belőle. Amikor nővé érett, és felismerte nőiességében rejlő erejét, gátlástalanul válogatott. Szíveket tört össze. Számtalan udvarlót és két vőlegényt tett lapátra. Megjárta a szerelem csúcsait és mélységeit, negyvenöt éves korára azonban egyedül maradt.

Társat találni csak nehezen tud, pedig nem bújik el. Belevaló. Érdeklődő. Legutóbb, utolsó elkeseredésében azonban beadta derekát. Most is azt nyögi. Egy nős férfi mellett kötött ki, aki közel fél éven keresztül csapta neki a szelet. A férfi kapcsolatuk elején világosan felvázolta, nem akar mást, csak szexet. Feleségével nyílt házasságban él, lefektetett játékszabályok alapján, külön utakon járnak. Ebbe a játékba keveredett bele J., aki fél éven keresztül mint szexpartner állta a megpróbáltatásokat. Kapcsolatuk elején hiába vette tudomásul a férfi szabályait, a magány, az egyedüllét és a remény egyre közelebb sodorta hozzá. Valami olyasmit vállalt be, amiről fogalma sem volt, milyen károkat okoz benne.

Kapcsolatuk elején minden a pár órás erotikáról szólt: csinálták hajnalban, reggeli és munka után, de csinálták a kocsiban, a parkolóban, a pláza vécéjében. Szex után pedig mindenki ment a maga dolgára. Aztán J.-t váratlanul kirúgták a munkahelyéről, kicsúszott a lába alól a talaj. Bepánikolt. Kapaszkodókat keresett. A férfi után nyúlt, de az elutasította, és állandóan megállapodásukra figyelmeztette: csak szex, semmi érzelem.

J. egyre mélyebbre zuhant. Nem elég, hogy a munkája elúszott, a magánélete is egyre zavarosabbá vált. Ebben az állapotban persze a szexhez sem volt kedve már. Gyakran csak azért vállalta be, hogy ne legyen egyedül. Eljátszotta, hogy élvezi – egy ideig. Aztán kezdtek elhidegülni egymástól, a férfi más partnereket kezdett keresni magának – nem csinált belőle titkot. J. teljesen összezuhant.

Míg az eszével világosan átlátta, miről szól az egész, nem bírta összekaparni magát. Magában kereste a hibát: miért nem kellek neki, miért nem hív, miért tűnt el két hétre, miért nézeget más nőket, mi a hiba bennem? Lefogyott. Ráncai elmélyültek. Alvászavarok gyötörték. Önbizalma megcsappant. Állandó volt az önvádaskodás. Fél doboz cigi helyett egy egész csomag fogyott naponta. Elég volt fél év és ez a kapcsolat ahhoz, hogy egy magabiztos, okos és szép nő élete eltorzuljon. Összedőljön.

Az egésznek két hónapja lett vége. A férfi más partnert talált magának. Kirakta J.-t. Most táppénzen van. Kezdi összeszedni magát. Szeméből azonban továbbra is riadtságot, bizonytalanságot és a magányosok félelmét lehet kiolvasni. Nincs jól. Nem tud mást tenni, megpróbál felállni.

 

Ha ez bejött, nézz rá ezekre is:

Sokat beszélgettünk a fiú-lány barátságról, és egyetértettünk abban, hogy van ilyen – a fiú-lány barátság velejárója például, hogy az ember kirakott fenékkel hasra fekszik a rendelő padlójára terített takarón, ha már úgyis véget ért a műszak. | A megcsalás módjai – A rendelő padlója

Bemászik-e gondolkodás nélkül más ágyába, miközben téged szeret, szeret-e közben tényleg, vagy csak mondja, továbbá megfogja-e Descartes a pincérnő fenekét, vagy Darwin viszi ágyba a csajt? Vibrátorológia – a helyzet durvul. | Vibrátorológia – A más ágyába mászó pasi


hot-left

Kattints ide, ha a Dívány HOT! gyűjtőjére mennél további, témába vágó cikkekért!

Mustra