Az első találkozás az új szerelem haveri körével általában kisebb pánikrohamot vált ki a nőkből. Pedig nem is olyan nehéz elérni, hogy a srácok megkedveljenek...

Nem, nem kell édes cukorbabaként mosolyognod, és minden béna poénjukon vadul felkacagnod. Egyáltalán nem kell másnak lenned, mint amilyen valójában vagy. Kivéve, ha személyiséged egy beképzelt, rideg, erőszakos, önző, zsémbes szociopatát takar, akit senki nem érdekel. Mondjuk ez esetben egyébként sem ártana megváltoznod. Mondjuk örökre.


A nagy bemutatást nem kell feltétlenül vizsgaként felfogni, ám ha mégis annak érzed, íme néhány tétel, amelyekből ha felkészülsz, kizárt a bukás.


1. A legfontosabb: legyél ott!

Bagatell dolognak tűnik, ám már az is sokat segít, ha időt szakítasz rájuk, és érzik, fontosak neked (és nem a nyolcadik időpont javaslatra bólintasz rá nagy duzzogva.) Ha spontán buliban kerül sor a találkozásra, akkor persze ezen nincs mit agyalni.


2. Találj velük közös témát!

És ez most nem a Bridget féle „Borzasztó dolgok történnek Csecsenföldön, nem igaz?" vagy „Keringj és sugározd az IQ-t" tanács. Nyilván átlátszó, ha rögtön a karburátorfej megtisztításának részleteiről kezdesz csacsogni, ám az sem túl célravezető, ha szótlanul üldögélsz. Ja, és a közös téma semmiképpen ne a közös „barát" legyen. Ebből a beszélgetésből ugyanis nehéz jól kijönni.


3. Mindenkiről szerezz be néhány információt!

Senki nem várja tőled, hogy „Jaj, X annyit mesélt már rólad..." felkiáltással a nyakába vesd magad. Ellenben ha rákérdezel egy-két dologra, amiről tudod, hogy az illető szívügye, az igencsak gyümölcsöző taktika. A helyzet ugyanis az, hogy MINDENKI szeret magáról beszélni.

4. Szólítsd őket a nevükön!

Ahogy Ryan Goslingtól megtanultuk a Plasztik szerelem című filmben (sőt ezt már kutatások is bebizonyították), a legkedvesebben hangzó szó mindenki számára a saját neve. Szólíts tehát mindenkit a nevén, minél gyakrabban, annál jobb. Borzasztóan fogják kedvelni.

5. Ne menj bele vitákba!

Persze neked mindenről határozott véleményed van, és ez így is van rendjén. De nem kell állandóan nagy erőkkel bizonygatni az igazad. Ráadásul valószínű, hogy a haverok közt akad egy mindent jobban tudó, szőrszálhasogató és arrogáns egyén, aki szinte provokálja a vitát. Ám ha a beszélgetés lassan kardcsörgetéssé alakul, te vagy az egyetlen, aki nagyot veszíthet.


6. Mutasd ki, hogy odavagy a barátjukért!

Ha egyébként nem is lógtok folyton egymás nyakában, a barátok előtt akkor is legyél kedves, gyengéd „nőci", aki nem fél kimutatni az összetartozásotokat. Beszélj vele kedvesen, éreztesd, hogy felnézel rá, és ne félj időnként megérinteni. (Ha lehet, vadabb csókcsatákat ne provokálj...) A barátainak - ha igazi barátok - az a legfontosabb, hogy olyan lány legyen mellette, aki igazán szereti.

 

www.yourtango.com

Mustra