Vízöntő: derült égből villámcsapás

Zanza!

Mint a többi életterületen, a Vízöntő típus indulatai kifejezése tekintetében is a szélsőségek és a meglepetések embere. 

A legrázósabb, mindenki mást sokkoló helyzetekben is képes szellemi fölénye elefántcsont-tornyából figyelni – hiszen ő, mint tudjuk, racionális és objektív. Minél jobban kijön béketűréséből partnere, annál logikusabbá, távolságtartóbbá válik. Bár köztudottan érzékeny a szenvedés, igazságtalanság elvont formáival szemben, ha közvetlen közelében tapasztalja, a kegyetlenség határát súroló elutasítással kezeli.

Némelyikük például kimondottan bedühödik, ha észérvek helyett érzelmi reakciókkal, mondjuk könnyekkel próbálják megpuhítani. Rideg cinizmusa ilyenkor még nagyobb sebet üt a másik Achilles-pontjain, annak akár legmélyebb sérüléseit is képes kifigurázni. A Skorpióval ellentétben azonban, aki pontosan azért képes olyan fájó sebet ejteni, mert érzelmileg ellenfelére hangolódik, ő a logika módszerével jut ugyanarra a felismerésre.

Máskor éppenséggel ő az, aki minden apróságon felkapja a vizet. Forradalmat csinál, akár egy pohár vízben, akár egy nagyobb közösségben: bujtogat, agitál, ellenállást szervez – bár nem biztos, hogy ennek gyakorlati következményeiért is hajlandó vállalni a felelősséget. A praktikum egyébként sem az erőssége: meglehetősen türelmetlenül, ha nem egyenesen dühödten viseli, hogy brilliáns elgondolásai csak bukdácsolnak a realitás talaján.

Ugyanilyen heves tiltakozással reagálhat a felelősségrevonás jogos formáira is – hiszen az ilyesmi személyes szabadságában korlátozná. Egyébként is megvan a magához való esze, csak a bolondok kérdőjelezik meg kompetenciáját. Még oly liberális elveit is hihetetlenül erőszakosan, makacsul képes környezetére kényszeríteni, vélt vagy valós igazságához a rögeszmésségig ragaszkodik, ennek védelmezése közben pedig talán észre sem veszi, hogy a levegőbe boxol. 

A levegős jegyek közül ő a legkevésbé hajlamos a kompromisszumra. A hosszú távú hadjáratok azonban mégsem karakterére szabottak: energiaszintje kiszámíthatatlanul ingadozik. Amiért egyik nap még teljes erőbedobással küzdött, másnap talán egy hajszálat sem képes keresztbe tenni, bár természetesen a probléma elvi háttere ugyanolyan fontos marad a számára.

Vitorlásrepülőzéssel, sárkányrepüléssel, ejtőernyős ugrással, bungee jumpingozással meg hasonló, nem egészen veszélytelen sportokkal egészségesebb módon élheti meg szélsőségeit. E foglalatosságok közepette valóban a fellegekbe emelkedhet, de közben testével, reflexeivel is szoros kapcsolatot kell fenntartania.

 

a szerző asztrológus

cikk-tipus-linkek

Asztrológiai sorozatunk a négy alapjegy (Tűz jegy, Víz jegy, Föld jegy és Levegő jegy) valamint az agresszió viszonyáról:

Tüzes jegyek: az éltető konfliktus
A Nagy Kiborulás – a Víz jegyek és az agresszió
A föld jegyek és az agresszió: a nagy földindulás
Levegős jegyek: a dermesztő szélcsendtől az orkánig

 

Blogmustra