Érzékeny, álmodozó Halak

Olvasási idő kb. 3 perc

halak-fokuszMisztikus aura lengi körül, mintha nem is a földi világban élne, ábrándozásra, álmodozásra hajlamos lénye a saját maga teremtette álomvilágban érzi jól magát. Léteznie, mozognia, gondolkodnia, cselekednie viszont itt kell!

Sorozatunkban jövőt nem mondunk, de hétről hétre bemutatjuk az asztrológiai jegyeket. Mire számítson, aki Halak (vagy Halakkal állt össze)?


arrow_purpleA február 21. és március 20. között születettek jegye.

Nem árt tehát, ha megbarátkozik a valósággal. A Halak-szülött érzelmi beállítottságú. Rendkívüli érzékenységgel, beleérző képességgel rendelkezik. Magas szintű érzelmi intelligencia jellemzi, embertársaihoz nagyfokú együttérzéssel, empátiával közelít.

Lelki szivacsként működik, így aztán vigyáznia kell arra, hogy mások lelki terheit ne vegye magára. Ha mégis összegyűjtene egy adag lelki szennyest, ürítse ki és induljon tovább batyuk nélkül. Sokuk időről időre ösztönösen elvonul a világtól, hogy az egyedüllét óráiban megtisztulhasson a külvilágból felvett érzelmi hulladéktól.


Spirituális és karitatív

A Halak jegyű embert minden érdekli, ami a materiális világon túl van. A spiritualitás olyannyira vonzó lehet számára, hogy a hivatásában is megmutatkozhat ez irányú beállítottsága. Médiumként, szellemi gyógyítóként, szerzetesként, apácaként, papként folyamatosan megélheti a magasabb szellemi világokkal való kapcsolatot.

A karitatív, szociális munka sem áll távol tőle, mások szolgálatával, segítésével – például ápolónőként, ápolóként – sok erőt adhat a rászorulóknak. Hatalmas képzelőereje a művészetek felé is orientálhatja.
A képzőművészet, a színház, a film, a zene nagyon jó terep számára, e területeken – ahol keveredik a valóságos a valószerűtlennel – nagyon jól érezheti magát.


Nem tud a földön járni

Nem vezető típus, szeret a háttérben maradni. Önbizalomhiányban szenvedhet. Ezért aztán, ha nem kellően tudatos, a külvilág erői könnyen elsodorhatják. Ilyenkor menekül a drogok és az illúziók világába. A lecsúszástól földi őrangyalok menthetik meg. Munkahelyi, baráti közösségekben, családban jó, ha áll mellette egy erős, tekintélyt parancsoló személy, aki nemcsak védelmezi őt, hanem egyben meg is taníthatja neki, hogyan tegyen szert jó kiállásra, miként szerezhet érvényt – természetesen erkölcsös úton – akaratának stb.

Ha túl spirituális és szinte alig van kapcsolata a földi világgal, akkor meg kell tanulnia a földön járni. Ez a hiányossága olyan mértéket ölthet, hogy akár a fizikai szükségleteiről is elfeledkezhet. Éppen ezért az élet általában olyan társakat ad mellé, akik jól kiismerik magukat az anyag világában – kezdve azzal, hogy időben képesek feladni a csekkjeiket, azzal bezárólag, hogy pl. saját vállalkozást működtetnek.


Munkájában elúszik, de képes érezni az egységet

Partnerkapcsolatában is hajlamos az álmodozásra. Mivel a valóság sok esetben durva és taszító számára, inkább a plátói szerelmet választja, ahol a királyfi fehér lovon érkezik, romantikus, és imádottja minden gondolatát lesi.

A víznek nincsen saját kiterjedése, a külvilág szab számára határt. S mint vizes jegyű, vizes minőségeket hordozó ember, a Halak nem érzékeli a határokat. Ami például az időt illeti, szinte mindig elúszik, nem képes időben megérkezni valahová, időben teljesíteni a vállalt feladatot stb. Ugyanakkor pedig ez a határtalansága az alapja annak a képességnek, hogy képes átérezni és átélni a minden és mindenki egy – az unio mistica – állapotát!

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek