Rák: a duzzogás mestere

horo-ikon-rakBár egyike a legsértődékenyebb típusoknak, ameddig lehet, igyekszik véka alá rejteni nemtetszését. Gyakran nincs is tudatában, mennyire besokallt, de csak a vak nem látja, hogy nincs minden rendben körülötte.

Duzzog, bűntudatot kelt, demonstratíven vörösre sírt szemekkel, érzelmi zsarolással elviselhetetlenné teszi a légkört. A cél „érdekében” idővel gyomorfekélyt vagy más gyomorbántalmakat is képes produkálni, hiszen emésztőrendszere neki reagál a legérzékenyebben a lenyelt haragra.

 

E látszólag sebezhető típus meglepően harcias, ha szűkebb vagy tágabb otthonát, hazáját, emlékeit vagy védencei körét (nála elesettebb emberek, állatok) éri támadás. Ilyenkor önfeláldozó hősiességgel védi szeretteit. Ennél már csak az válthat ki belőle élénkebb tiltakozást, ha maguk a védencek érzik fojtogatónak a túlzásba gondolkodást és több önállóságot szeretnének. Egy Rák típusú szülő személyes sérelemként élheti meg Kos vagy Vízöntő karakterű gyereke ösztönös talpraesettségét, kalandvágyát. Ha érzéketlennek, hálátlannak nevezi, akár egy életre megtörheti lendületét.

Az agresszív anyaság másik, a fogamzásgátlás korában is meglepő gyakorisággal előforduló példája, amikor kész helyzet elé állítja épp szabadulni igyekvő párját: „terhes vagyok, drágám”. Akár maradásra bírja ezzel a nem is mindig tudatos taktikával, akár faképnél hagyják, annyi elégtétele mindenképp lehet, hogy saját életén kívül még legalább két emberét sikerült tönkretennie.

A felsoroltakon kívül leginkább egy fajta, a tüzes jegyekre jellemző rámenősség képes kiborítani. Ezt akkor is erőszakként, sürgetésként éli meg, ha senki sem akarta bántani. Cserében kiszámíthatatlanná, szeszélyessé válik, nyílt állásfoglalás helyett utalgatásokkal, panaszkodással fejezi ki rosszallását.

Indulatait legsikeresebben az egyébként minden vizes jegy számára hatékony úszással, ha nem sportos típus, valamilyen kézműves tevékenységgel, kézimunkázással, barkácsolással terelheti egészségesebb mederbe. Ha pedig valamilyen fülbemászó zene hatására táncra perdül, rövidesen azon kapja magát, hogy duzzoghatnékja is elmúlt.

a szerző asztrológus

cikk-tipus-linkek

Asztrológiai sorozatunk a négy alapjegy (Tűz jegy, Víz jegy, Föld jegy és Levegő jegy) valamint az agresszió viszonyáról:

Tüzes jegyek: az éltető konfliktus
A Nagy Kiborulás – a Víz jegyek és az agresszió
A föld jegyek és az agresszió: a nagy földindulás
• A Levegő jegyek és az agresszió (hamarosan)

 

Oszd meg másokkal is!
Mustra