Ki mondta, hogy nem lehet 30 perc alatt illatos, színes, finom ételt a tányérra varázsolni? Ráadásul minden előkészülettel, aprítással, tisztítással együtt… Sorozatunkban gyors, mégis különleges recepteket találsz, hogy a legszorultabb helyzetekben is improvizálhass a konyhatündér szerepében.
Hozzávalók
25 dkg kacsamellfilé (bőr nélkül)
1 ek szezámolaj
1 ek növényi olaj
4 gerezd finomra vágott fokhagyma
½ tk apróra vágott, szárított csili
1 ek thai halszósz
1 ek szójaszósz
1,2 dl víz
1 kis fej brokkoli
1 ek pirított szezámmag
Az alábbi receptben a kacsamell bármilyen szárnyashússal helyettesíthető, jól működik csirkecombfilével vagy mellel is. Halszószt ázsiai ételeket áruló boltokban vagy delikáteszekben találsz, érdemes beszerezni, mert nagyon sok ázsiai, wokos ételhez tudod használni.
A száraz wokot forrósítsd fel és pirítsd meg benne a szezámmagot. Ha aranybarna színt kapott, szedd ki a magokat, és öntsd a wokba a 2-féle olajat. Dobd rá a fokhagymát, kicsit pirítsd meg, de ne hagyd megbarnulni, mert keserű lesz. Mehet bele az apró falatokra vágott, megtisztított kacsamell – pirítsd 2-3 percig. Add hozzá a csilit, hal-, a szójaszószt és a vizet, majd az apróbb rózsáira szétszedett, megmosott brokkolit. Addig pirítsd, amíg a kacsa majdnem teljesen átsül, de belül még puha marad, a brokkoli pedig kicsit még roppanós, és szép élénkzöld a színe (kb. 4-6 perc).
Tálalás előtt szórd meg a pirított szezámmaggal, és adj mellé főtt jázmin rizst.