Spenótos hét a Gasztróban

Zanza!

spenotA spenót az egyik legegészségesebb étel, amit a természet kínál nekünk. Nem véletlen, hogy Popeye is döntötte magába, amikor egy kis pluszenergiára volt szüksége. Erősítsd te is szervezeted, és közben kényeztesd ízlelőbimbóidat! Kezdetnek egy kis spenótbemutató.

A spenót a természetben fellelhető egyik legegészségesebb étel. Vitaminokban és ásványi anyagokban nagyon gazdag, magas folsav- és vastartalma miatt a terhes nők számára is fontos eledel. Fogyasztása jót tesz a csontoknak, az érrendszernek, de még az agyműködést is serkenti. Nincs miért nem szeretni, könnyen és változatosan elkészítheted.

Ma már szinte egész évben kapható, de igazi szezonja március végétől június elejéig tart. Használd ki az alkalmat, mert a friss spenót elveszíti zsengeségét és gyönyörű jádezöld színét a tartósítás, fagyasztás közben! Ez persze nem jelenti azt, hogy nem érdemes pár zacskóval a mélyhűtőbe tenni belőle, hogy a téli hónapokra is gondoskodj szervezetedről.

Vásárláskor élénkzöld színű, ép leveleket válassz. A friss spenót zsenge és lédús, ha fonnyadt vagy kicsit már nyúlik, inkább másik standon vásárolj! Hűtőben 4-5 napig tárolhatod mosás nélkül.

Közvetlenűl felhasználás előtt bő, hideg vízben többször mosd át, nincs annál rosszabb, amikor ropog a homok a fogaid alatt! A vastagabb szárakat és ereket tépd le, csak a zsenge leveleket használd.


Hétfőtől spenótos receptek a Gasztróban!

Fokhagymás-olívás spenót (alaprecept)

Spenótos-fetás táska

Blogmustra