Zanza!

gianniOldalán egy dögös szőkével reklámfilm-főszereplő, vendéglője sztárok törzshelye, a héten Paris Hiltont kápráztatja el főztjével. A cikkben egy Gianni-receptet is elrejtettünk.

A séf – Gianni Annoni – amellett, hogy a népszerű étterem tulajdonosa, számos tévéshow-ban vett részt, vezetett főzőkurzust, és kiadott könyvet is. Nevezik őt a legolaszabb magyarnak és a legmagyarabb olasznak. Pajkos humora, mediterrán életöröme még a legnagyobb közhelyekből is bölcsességet, a legegyszerűbb vacsorából is mennyei lakomát varázsol. Receptjei – még ha jól ismert fogások változatai is – mindig üdítően hatnak.

 

Színészek a kuktái

Mindezt a minap Arany János utcai birodalmában, a Budapestre látogató külföldi sztárok törzshelyén ismét bizonyította. Pár nap múlva Paris Hiltonnak főz majd ott, de addig is nézzük, mit talált ki legutóbbi déli randevúnkon.

Az alkalom: az egyik hipermarketlánc őt kérte fel, új reklámjaiban vásároljon be náluk, hogy aztán valami jót főzzön belőle alkalmi segédeivel, színész kuktáival. A spotokat Goda Krisztina, a Csak szex és más semmi, a Szabadság, szerelem és a Kaméleon rendezője dirigálja.

 

Sóval megsiratja

A vegetáriánus – vagy ahogyan Gianni mondja: rossz vadász módra készített – mozzarellás rakott padlizsán előkészítése közben mindvégig sziporkázik, integet, mosolyog, csókolomozik, udvarol, viccet mesél és kikottyantja az apró trükköket.

Csak akkor lesz igazán finom a padlizsán, ha sóval megsiratjuk, és egy órán át állni hagyjuk. Aztán lemossuk, szárazra töröljük és olajban kisütjük barnára – de nem feketére! Az már sok. A friss paradicsomból készült szószt a tepsi aljára kenjük, és jöhetnek a sült padlizsánok, a fehér mozzarellaszeletek, egy kis parmezán, ez elmaradhatatlan, no meg a sütő. A tetejét friss zöld bazsalikomlevélke koronázza.

Gianni figyelmeztet: a cserepes bazsalikomnak ne az aljáról tépjük le a levélkét, mert akkor sajnos tönkremegy az egész növényke. És ne vásároljunk túl sötétzöld olívaolajat, mert abba bizony beledarálták a növény egyéb részeit is…

 

Gianni és a szőke

Gianni oldalán egy dögös szőke tűnik fel rendre, egy fiatal magyar színésznő, Köllő Barbara, akivel súgnak-búgnak, évődnek. Minden be van vetve a közös shoppingolás közben: titkos érintések, intim közelség, mosolyok, csábító dekoltázs – legalábbis a filmben. De a Pomodoróban tartott próbaebéden ugyanolyan jó volt a hangulat köztük, mint a forgatáson – állítja a stáb.

 

Népszerűség és bankszámla

A világ legnagyobb sztárjainak többsége adta már nevét és arcát különböző – többnyire világhírű, márkás – termékekhez.

Beyoncé Knowles, Kate Moss, Madonna, Britney Spears vagy Jennifer Lopez számos árucikket népszerűsített. Egyes áruházláncok a Take Thatet vagy a Spice Girlst kérték fel ilyen feladatra, ami szép bevételt hozott a sztároknak, és közben a hírességek növelték a felkérő cégek renoméját. Leonardo DiCaprio, Claudia Schiffer és George Clooney népszerűsége és bankszámlája egyaránt nőtt, amikor telefont, kávét vagy alkoholt reklámoztak.

Nem ritka ennek a fordítottja sem, amikor a még névtelen modellekből vagy reklámfilmsztárokból lesznek igazi filmsztárok, népszerű színészek. Gianni állítja, ő marad a konyha főnökének.

 

Ha ez bejött, nézz rá ezekre is:

Csirkesteakből, mozzarellából, paradicsomból és bazsalikomból álló torony – fogpiszkálóval összetűzve. | Csirkesteak caprese

Illatos, fűszeres rizs padlizsánba töltve nagyszerű vacsora, önmagában elég jó kis köret. Ezt a receptet kedvedre variálhatod és többféleképpen felhasználhatod. | Töltött padlizsán 2 in 1

 

Blogmustra