Nem kell megijedni, ha az ananász kívül zöld, érdemes egy picit megnyomkodni, mert általában puha, édes gyümölcs rejtőzik a csalóka külső mögött. Egy egész ananászból hat nagy pohár üdítő készíthető, ami annyira laktató, hogy akár reggeliként, vagy vacsoraként is megteszi.
Hozzávalók:
1 ananász megtisztítva
1 citrom leve és héja
6 ek méz
1 nagy csokor menta
1 l szénsavas ásványvíz
Az ananász nagy részét tedd egy kancsóba, csak díszítéshez hagyj pár darabot egészben. Reszeld rá a citromot, és nyomd rá a citromlevet is. Kanalazd rá mézet, és botmixerrel pépesítsd alaposan, hogy a citromhéj darabkák tejesen eltűnjenek. Tegyél a pohár aljára pár levél mentát, ha nagyon szereted össze is vagdoshatod kicsit, hogy jobban kiadja az ízét, majd öntsd rá az ananászt. Csak közvetlenül fogyasztás előtt öntsd fel az ásványvízzel. Nagyon könnyű, habos ital lesz belőle.