Hozzávalók 4 személyre
30 dkg salátaburgonya (pl. kifliburgonya)
5 dkg szárított paradicsom
3 dkg kaprigyümölcs (vagy kapribogyó)
5 dkg magozott fekete olajbogyó
½ csokor petrezselyem
1 ek dijoni mustár
2 ek vörösborecet
3 ek olívaolaj
Az öntethez alaposan keverd el a mustárt az olajjal és a borecettel.
A krumplit mosd meg, tedd egy lábosba, és önts rá annyi hideg vizet, amennyi éppen ellepi. 15–20 perc alatt főzd félpuhára (a belseje legyen még egészen kicsit kemény, hogy ne essen szét a salátában). Ha kissé kihűlt, a krumplikat vágd 2 cm-es darabokra, a szárított paradicsomot ½ cm-es csíkokra, az olajbogyókat ketté, a petrezselymet aprítsd össze (ezt akár előző nap is megteheted, csak tegyél mindent külön dobozban a hűtőbe felhasználásig). Keverd össze a hozzávalókat, és öntsd nyakon az öntettel közvetlenül tálalás előtt.