Munka mindössze 10 perc van vele, és mégis úgy tűnik, mintha valamilyen órákon át készített keleti édesség lenne.
Hozzávalók 4 személyre
15 dkg üvegtészta
2 dl tejszín
4 ek sűrített tej
5 ek méz
8 szem érett kajszibarack
2 kk fahéj
4 ek mazsola
A tejszínt a sűrített tejjel és a mézzel forrald fel, és öntsd a tésztára. Gyorsan takard le, hogy a gőz ne szökjön el, és hagyd puhulni 30 percet. Közben a barackot vágd vékony csíkokra, szórd meg a fahéjjal és a mazsolával. Keverd a tésztához, nem baj, ha sérül a barack, így jobban kiengedi majd a levét, melyet a mazsola magába szívhat.
Tedd a hűtőbe egy órára tálalás előtt.
Ha gondolod, nyomhatsz rá tejszínhabot, sőt keverhetsz bele egy kupica barackpálinkát is!