Gyereknapi piknik

Zanza!

gyerekpiknik-newA sok gyereknapi program közül mi itt, a Gasztróban mindenképpen a szabadtérieket támogatjuk. Ha nem szeretnétek tömegrendezvényen részt venni, szervezz saját családi-baráti kiruccanást: tökéletes alkalom ez egy gyerekbarát piknikre!

Gyerekkel piknikezni igazi vidámság, de kicsit több előkészületet igényel, mintha csak felnőttekre számítanál. Ha több három év alatti gyerkőc is van a társaságban, akkor jobb mindent készen vinni, és kerülni a tűzgyújtást, így az édesanya is jól érezheti magát, nem kell aggódnia az égésveszély miatt. A nagyobb gyerekekkel már könnyebb, sőt ők nagyon izgalmasnak találják a tábortüzet, de a türelmük nekik is rövid, ezért csak olyan étellel tervezz, amely rövid idő alatt megsül.


A legegyszerűbb az alufóliába csomagolt újkrumpli, amely tíz perc alatt elkészül, és egy kis fokhagymás fűszervajjal igazán mennyei csemege, de a rablóhús különböző változatai is elkészülnek negyedóra alatt. Kérd meg a gyerekeket, hogy segítsenek a pálcikára húzni a hozzávalókat: pácolt csirkemellkocka, szalonna, hagyma, paprika, paradicsom, esetleg alma, körte.

A piknik végén mindig osztatlan sikert arat egy tál jéghideg gyümölcssaláta!

Receptek ma és holnap itt, a Gasztróban!

Parázskrumpli

Gyerekbarát csirkenyársak

Időzített gyümölcssaláta

Blogmustra