Rajzos felvilágosító olvasmány a betondzsungelek kis lakóinak: a tej nem dobozban terem, a sonka nem vákumcsomagolásban pottyan a világra és a hal sem rudacskaformában születik. Megjelent a Hami - minden, ami az asztalunkra kerül.

cikk-tipus-ajanlo

hamiA Manó könyvek kiadó gondozásában megjelent Agostino Traini Hami -minden, ami az asztalunkra kerül című gyerekkönyve. Igazi városi gyerekenek való olvasmány. A betondzsungelek kis lakói kedves, rajzos felvilágosítóórán vehetnek részt a könyv forgatása közben: bizony a tej nem dobozban terem, a sonka nem vákumcsomagolásban pottyan a világra és a hal sem rudacskaformában születik.

Hami a szakács és az életre kelt edények elmesélik az asztalunkra kerlülő minden finomság történetét a gabonatermesztéstől a ropogós kenyér sütéséig. Gasztronómiai szempontból igazán igényes művel állunk szemben: a zöldségekről szóló oldalon nem csak paradicsommal, paprikával vagy akár cukkinivel ismerkedhet a kináncsi kisgyerek, hanem cikóriát és szarvasgombát is felfedezhet az oldalt böngészve. Talán még a szülők számára is akad itt egy-két kevésbé ismert csemege!

A nem-is-annyira-csak-mesekönyvben a válasz a legtrükkösebb étellel kapcsolatos kérdésre is megtalálható: például ki tudta, hogy a kebab jelentése roston sült hús?

Olasz szerzővel van dolgunk, így a globalizált és egyre modernebb konyhán felnövő gyerekek nem fognak csodálkozni, ha vizeskádban pihenő mozzarellát, kemencében sülő pizzát vagy konzervdobozba kerülő tonhalat látnak a könyvben. Ajánljuk a könyvet minden gyerek könyvespolcára, a gasztromániát nem lehet elég korán kezdeni!

 

Mustra