Hozzávalók
• 1 alma vagy szőlő
• 2 szál újhagyma
• trappista sajt
• füstölt vagy Pannónia sajt
• parmezán vagy feta
• ½ tubus majonéz
• 2 dl tejföl
• 2 ek olívaolaj
• mustár
• balzsamecet
• só, bors, fűszerek
• morzsolt kukorica
Egy egész almát kicsutkázunk és fölaprítunk egészen kicsi kockákra. Két szál újhagymát úgyszintén. Aztán jöhetnek a sajtok. Háromféle sajtból az igazi, de ha csak kettő van otthon, ne kenődjünk el, finom lesz úgy is.
Az egyik legyen egyszerűbb, ízetlenebb, például trappista. A második egy ízesebb, füstölt sajt vagy Pannónia. A harmadik valami különleges, erős ízű. Lehet parmezán vagy valami sós kecskesajt, esetleg feta. A sajtokat szintén fölaprítjuk kis kockákra, és a többivel együtt egy tálba szórjuk. Ízlés szerint szórhatunk rá még egy fél konzerv morzsolt kukoricát.
Az öntethez összekutyulunk 2 dl tejfölt, fél tubus majonézt, egy kis mustárt, 2 evőkanál olívaolajat, sót, borsot, egy pötty balzsamecetet. A végen egy kis vízzel vagy tejjel föllazítjuk és ráöntjük a már fölaprított alapokra. Érdemes tálalás előtt kicsit állni hagyni, hogy összeérjenek az ízek.
Ősszel próbáljátok ki ugyenezt alma helyett félbevágott szőlőszemekkel!