Lassan vége az eperszezonnak, még most érdemes belőle sokat enni, amíg süti nap, illatos, és fantasztikus az íze. Persze lesz később is, mert valahol a világ valamelyik szegletében mindig nyár van, és úgy tűnik, megéri több száz kilométert utaztatni, de a friss idényepertől nincs jobb, az biztos.
Az eper és a tejföl legalább olyan komoly párosítás, mint az eper és a tejszín, ha nem komolyabb! Ugyanúgy lecsepegtethető, mint a joghurt, és igazán különleges íze lesz. Alig kell édesíteni, elég hozzá egy kanálnyi méz is, vagy ha nagyon édes az eper az is elmaradhat.
Hozzávalók:
50 dkg eper
1 kk narancsvirágvíz
1 l tejföl lecsepegtetve
1 ek méz
A tejfölt keverjük el a mézzel, és öntsük egy tiszta konyharuhával bélelt szűrőbe. A szűrőt tegyük egy lábos fölé, és minimum négy, de még jobb, ha 24 órára tegyük a hűtőbe. Ennyi idő alatt a tejföl teljesen lecsöpög, sűrű, krémsajt szerű krém marad belőle. Az epret tisztítsuk meg, majd mossuk meg alaposan. Vágjuk negyedekbe és locsoljuk meg a narancsvirágvízzel. Rétegezzük egy pohárban az epret a tejföllel.