Újévkor szinte kötelező lencsét enni. Nem muszáj minden évben lencselevest enni, érdemes kipróbálni valami picit különlegesebbet is. A vöröslencse azért is jó választás, mert pillanatok alatt elkészül, akár egy váratlan újévi vendégnek is pillanatok alatt vacsorát készíthetünk belőle. Nem árt, ha teszünk a lencséhez chilit is, ami a filmen az operatőrök kedvéért kimaradt.
Hozzávalók 6 személyre:
50 dkg vöröslencse
1 csomó újhagyma
4 gerezd fokhagyma
4 ek vaj
4 szem kardamom
3 dl kókusztejszín
15 dkg aszalt sárgabarack
diónyi gyömbér
kókuszpehely
1 pici chili
Az újhagymát és a fokhagymát karikára vágjuk, és a vajon megpároljuk. Rádobjuk a megmosott lencsét, sózzuk, és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Beledobjuk a kardamomot, és majdnem puhára főzzük a lencsét. Felöntjük a kókusztejszínnel, belereszeljük a gyömbért, majd beledobjuk az apró kockákra vágott aszalt sárgabarackot és a chilit is. Puhára főzzük. Tálalásnál megszórjuk a száraz serpenyőben enyhén megpirított kókuszpehellyel.