Hozzávalók:
- 450 g sertésszűz
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 50 g szárított sonka
- 5 közepes fej Portobello gomba
- 6 db mini mozzarella golyó
- ½ tojás
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors
- 15 szelet bacon
- diónyi vaj
- 1 ek olívaolaj
A húst húsdarálón kétszer átdaráljuk, majd nagyobb tálba tesszük. Az apróra vágott vöröshagymát olívaolajon megpároljuk, és a megtisztított, szintén apró kockákra vágott gombát dinszteljük a hagymás olajon. Hozzákeverjük a ledarált húshoz a hagymás-gombás egyveleget, a kis darabokra vágott szárított sonkát, petrezselymet és a fél tojást. Alaposan összekeverjük, sóval, borssak ízesítjük.
Fél méter hosszú alufóliadarab középső részét (minden irányban a széleken 3 cm-t elhagyva) a puha vajjal bekenjük. Hosszanti irányban elkezdjük a baconszeleteket egymás mellé, a vajas fóliára lefektetni. Inkább fedjék egymást, mintsem hézag legyen közöttük, hisz ez alkotja majd a végén a külső borítást a hústöltelék körül. Ha már kb. 8-10 szeletet lefektettünk egymás mellé, a fólia széléhez kell érnünk.
A maradék baconszeleteket félbevágjuk, és a fele hosszúságúakat tesszük le folytatólagosan az előző sor alá. Ezután a tölteléket egyenletesen elosztjuk, és szétsimítjuk a baconszeleteken, majd a közepén mintegy csíkot alkotva, belenyomkodjuk a húsos masszába az apró darabokra vágott mozzarella golyókat.
A fólia segítségével az egészet feltekerve, egy hengert kapunk, jól beletekerjük az alufóliába, és 190 ºC-ra előmelegített sütőben, légkeverésen 45 percig sütjük. (A sütőrácsra helyezzük, alá pedig alufóliával kibélelt tepsit teszünk, hogy az esetlegesen kifolyó húslevet felfogja.) A 45 perc leteltével, óvatosan kivesszük a tekercset a sütőből, kibugyoláljuk az alufólfóliából, és a húslevet leöntve, a tepsire helyezzük, majd visszatoljuk a sütőbe. Időnként megforgatva, kb. 20-25 perc alatt megpirítjuk.
A NoSalty további ajánlatai
|
|
|
|
Spenótos-fetás csirketekercs sonkaköntösben | Aszalt szilvás grillezett pulykatekercs | Baconbe göngyölt aszalt szilva | További receptek >> |