Lovat sütni botrányos a tévében

Olvasási idő kb. 1 perc

Tabunak számító témát piszkált meg a Top Chef Canada, amikor a május 16-i adásban lóhúst kellett készíteniük a szakácsoknak.

Egy "Tradícionális francia menü" volt a soron következő megmérettetés témája a Top Chef Canada május 16-i adásában. A menü részeként liba májat, és lóhúst kellett elkészíteniük a szakácsoknak, ami hatalmas felháborodást váltott ki lóbarát aktivisták köreiben: bojkottra szólítottak föl, szpemmelték a műsor Facebook oldalát. A csatorna, még a műsor sugárzása előtt közzétett hivatalos közleményében jelezte, hogy nem állt szándékukban senkit megsérteni, az adás célja egy igazán tradicionális francia menü megkomponálása volt, és az egyik leghagyományosabb francia hús a lóhús.

A tiltakozók egyébként nemcsak azért emelték föl a hangjukat, mert a lóhús fogyasztása szerintük morálisan ekvivalens a kutya vagy a macskahús fogyasztásával, hanem azért is, mert a lómészárlást Kanadában szerintük nem szabályozzák megfelelően, előfordul például, hogy korábbi versenylovakat emberi fogyasztásra ölnek le, noha azokban könnyen lehetnek még különböző doppingmaradványok.

(Eatocracy)

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek