Várkonyi Andrea elmondja, szerinte milyen az igazi férfi

Egy olyan párkapcsolat, ahol a férfinak kevesebb a pénze, nagyon rossz kiindulópont – írja Dr. Várkonyi Andrea a nemrég megjelent És ezt lehet? – Jogod van jól lenni című könyvében. Itt a lehetőség tehát, hogy az ország egyik legbefolyásosabb nőjétől átemeljen néhány életvezetési tanácsot az életébe, aki úgy érzi. Például azzal kapcsolatban, hogy szerinte hogyan bánik élete nőjével az igazi férfi.

Korábban a Dívány szerkesztősége is szemügyre vette a belgyógyászból lett tévés, majd pszichológus nemrég megjelent könyvét. Legutóbb a szeretői viszonyokat és az anyaságot vettük górcső alá Várkonyi Andrea perspektívájából, ezúttal pedig megnézzük, mit gondol a férfiakról az ország leggazdagabb emberének felesége. Például azt, hogy aki nem elég férfi, azt keresztbe lenyeli, de arról is vall, hogy szerinte ki fizessen az első randin. 

  1. „A férfinak is szabad megmutatnia a gyenge pontjait, és a női védelmet keresve felébreszteni a párjában az anyai érzést. Ettől a férfi még nem veszít a nimbuszából. Ha erős, felelősségteljes férfi áll mellettem, akinek van ezer baja egy nap, nekem borzasztóan jól tud esni, ha hazaérve bevon abba, hogy na, ez most már eggyel több volt, mint amit szerettem volna. Szerintem a férfiak nem szeretnek maguktól beszámolni a gondjaikról, viszont nagyon jólesik nekik, ha egy nő észreveszi és kisimogatja belőlük.”
  2. „Amikor egy férfi elsírja magát, az rendkívül emberi, sőt, még szexi is tud lenni, mert jaj, milyen jó érezni, hogy van lelke! Viszont, ha minden kismacskás reklámon hüppögni kezd, akkor azért az egy idő után zavaróvá válik.” 
  3. „Talán ezért, de én a mai napig úgy vélem, legalább az első randin fizessen már a férfi! Utána lehet osztozkodni, majd megbeszélik, vagy a nő veti fel, hogy most hadd fizessek én, és a férfi mondhatja azt, hogy nem, hagyd csak. A nő legalább ajánlja fel, hogy most meg hadd hívjalak meg én, vagy legalább a fagyira utána, sétálás közben. De alapvetően a férfiaknak szükségük van erre a szerepre, különben könnyen kasztrálódnak.” 
  4. „Sok nővel együtt én is úgy gondolom, és ezt a műsoraimban is mindig kimondtam, hogy egy olyan párkapcsolat, ahol a férfinak kevesebb a pénze, nagyon rossz kiindulópont. Ott az a fajta hozzáállás, hogy hagyjuk megvalósulni a nemi szerepeket, alapjában bukik.” 
  5. „Az én szememben a férfiasságba beletartozik az is, hogy az illető valamit elért már az élete során, saját karrierje, egzisztenciája  van. Itt nem a forintok számítanak, hanem, hogy valamit kezd az életével. Egy férfihoz számomra a hatalom is hozzátartozik. Nem politikai hatalom, hanem az, hogy a pályáján nem a ranglétra alján áll, hanem fel tud mutatni valamit, amit elért, kiharcolt, saját érdemei, tudása, képzettsége alapján.”
  6. „Én is érzem magamon, hogy aki nem elég férfi, azt én keresztbe lenyelem, illetve menekülök tőle, mert nem bírom elviselni. Bármennyire vagyok erős és önálló, nekem nagyon kell, hogy talpig férfi legyen a párom, ne gyerek, és ne egy nálam gyengébb személy.”

(Dr. Várkonyi Andrea könyve, az És ezt lehet? – Jogod van jól lenni című könyve a Jaffa kiadó gondozásában jelent meg.)

Oszd meg másokkal is!
Mustra