Megszűnt hazánk egyik legszebb túraútvonala: tilos belépni az erdőbe

GettyImages-640697033
Olvasási idő kb. 2 perc

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság arról adott tájékoztatást, hogy a Kékes Erdőrezervátumon átvezető sárga + jelzés megszűnt.

A tájékoztatás szerint a Kékes Erdőrezervátumon áthaladó sárga + jelzés megszűnéséről, illetve áthelyezéséről a Magyar Természetjáró Szövetség és a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szakemberei közösen döntöttek.

Úgy tudni, a döntés azért született, mert az olyan természetes folyamatok következtében, mint a száraz fák kidőlése, az erdőrezervátumi útvonal folyamatos karbantartást igényelne. Ez azonban nem egyeztethető össze az erdőrezervátumok létrehozásakor kitűzött célokkal.

A túraútvonal megszűnése a Kékestető megközelítését is érinti
A túraútvonal megszűnése a Kékestető megközelítését is érintiH. Szabó Sándor / Index

A fokozottan védett területre, (így az erdőrezervátum területére is), amennyiben turistaút nem vezet – engedély hiányában – belépni tilos

közölte a nemzeti park.

A kirándulók ezentúl Gabi-halála felől a kék + jelzésen lefelé a Pisztrángos-tóhoz, onnan a piros + jelzésre, majd a sárga „o” jelzésre áttérve juthatnak el a Som-nyeregre. Másik opcióként a kék + jelzésen felfelé a Sötét-lápa nyereghez, onnan a kék – jelzésre áttérve juthatnak el Kékes tetőre.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek