Kutyájával két hónapig hánykolódott a Csendes-óceánon, így élte túl

GettyImages-588483513

Csodával határos módon megmenekült az az ausztrál férfi, aki két hónapon át sodródott a Csendes-óceán vizén.

Az ausztrál Tim Shaddock kutyájával, Bellával kelt útra áprilisban a mexikói La Pazból, úti célja Francia Polinézia lett volna. Néhány héttel később azonban a hajó elektronikus berendezése egy vihar miatt meghibásodott, így Shaddock az áramlatoknak kitéve sodródott az óceánban.

A hónapokig tartó, rémálomba hajló utazás során nyers halat ettek és esővizet ittak, hogy életben maradjanak. Végül egy halászhajó mentette ki a bajba jutott férfit és kutyáját, Bella boldog farokcsóválással üdvözölte a megmentőket. A lesoványodott, ősz szakállú Shaddock köszönetet mondott megmentőinek, és elmondta: nehéz volt a megpróbáltatás, de szerencsére volt nála horgászfelszerelés. Az első orvosi vizsgálatok szerint nem érte komolyabb egészségkárosodás sem a férfit, sem kutyáját. „Most leginkább egy kis pihenésre és egy adag finom ételre van szükségem” – nyilatkozta Shaddock a hosszúra nyúlt hajózás után.

Megjelent az új Dívány-könyv!

Őszi bekuckózós olvasáshoz tökéletes választás ez a kötet, hisz 42 izgalmas emberi történetet tartalmaz a múlt századból. Régen vajon tényleg minden jobb volt?

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra