Szopogasd a golyócskákat

Ne ess kétségbe, ha hullik a hajad, száraz a bőröd, vagy épp pattanások keserítik az életedet, és a különféle kencék és gyógyszerek már nem hatnak – fordulj homeopatához!

cikk-tipus-altalanos

Kevés olyan esztétikai probléma van, amelyre ne nyújtana megoldást a homeopátia. Többek között halványítja a pigmentfoltokat, egészségesebbé varázsolja az arcot, enyhíti a plasztikai beavatkozás utáni fájdalmat. Ne gondold, hogy placebo! A homeopátia mára már világszerte, milliók által elismert, kétszáz éves hagyományokkal rendelkező, szelíd, de hatásos gyógymód.
 

homeopatia

 

A legmodernebb módszer 

 - A homeopátia lényege, hogy a homeopátiás gyógyszerek (más néven: szerek, vagy golyócskák) „megmondják” a szervezetnek, hogyan gyógyítsa meg önmagát - magyarázza dr. Révész Klaudia bőrgyógyász, aki a jól bevált golyócskák mellett a legújabb homeopátiás módszert is megemlíti. - Az arcdiagnosztika egy olyan eljárás, amely az ún. Schüssler sókkal kiegészülve speciális kezelést tesz lehetővé a bőrgyógyászatban. Abból indul ki, hogy az arcon megjelenő összes tünetet (például ránc, folt, tág pórusok, mitesszerek) ásványi anyagok, pontosabban azok hiánya okozza.

A doktornő - aki rendszeresen alkalmazza ezt az eljárást - elmondja: a sminktől megtisztított arcbőrt természetes fénynél, nagyítóval vizsgálják, a szakember pedig a jelekből kikövetkezteti, hogy melyik ásványi anyag hiánya okozza például a pattanásokat. Felírja a Schüssler sókat, amelyek enyhítik a tüneteket, megszűntetik a kiváltó okokat és egészségesebbé teszik az egész szervezetet.

Hullik, szárad, zsírosodik? Fejed ékességét is visszaszerezheted a homeopátiával, ráadásul nem kell külön hajvizsgálat, hiszen ez beletartozik az arcdiagnosztikába. 
 

Foltosodás ellen

A sók mellett persze a jól bevált, hagyományos szerek is segíthetnek, ha szépségproblémákkal küzdesz. - Az időskori barna foltokat, pigmentfoltokat, terhességi foltokat, ha teljesen eltűntetni nem is, de halványtani mindenképpen lehetséges homeopátiás kezeléssel. A golyócskák segítenek csökkenteni a foltokra való hajlamot, például azoknál a nőknél, akiket a fogamzásgátló (és a nap) „befoltoz”. De ez még nem minden: plasztikai beavatkozások után csökkentik a fájdalmat, serkentik a sebgyógyulást, a rosaceás bőrön pedig enyhítik a pirosságot és a gyulladásra való hajlamot.

Égési sérüléseknél is jó szolgálatot tehetnek a golyócskák, mert csökkentik a fájdalmat, a felülfertőződést és gyorsítják a sebgyógyulást. Az ekcéma ellen is hatásos lehet, de a tüneti szerekkel csak a panaszokat lehet csökkenteni, hosszabb távon alkati szerek kellenek!
 

A homeopátiás golyócskáknak két típusa van. A tüneti szerek az egyes betegségek tüneteit enyhítik (például a bőrviszketést), míg az alkati szerek személyre szabott, immunerősítő szerek, amelyek csökkentik a betegségre (például ekcéma) való hajlamot.

Szebb, rugalmasabb bőr

Azt nem állítjuk, hogy a homeopátia több évtizedet szed majd le az arcodról, és arra se számíts, hogy búcsút inthetsz a mélyebb ráncoknak és a kitágult ereknek. Erre ott vannak a lézeres vagy rádiófrekvenciás megoldások, ám az is igaz, hogy a homeopátia segítségével ezek a kezelések tartósabb eredményt adhatnak.

- Az alkati szerek hosszabb távon megszüntetik a bőrpanaszokért felelős belső, kiváltó okokat - mondja a doktornő, de hozzáteszi, hogy a sók és egyéb homeopátiás szerek önmagukban is javíthatnak a bőr küllemén, rugalmasságán. Adódik a kérdés: előfordulhat-e, hogy a szer hatástalan?

- Jó szerválasztás esetén ez szinte kizárt! Ha elmarad a hatás, az többnyire annak „köszönhető”, hogy a páciens nem tartja be a bevétel szabályait. Ritkán ugyan, de előfordulhat, hogy a terápia elején felerősödnek az adott betegség tünetei, ez azonban jó reakció! Azt jelenti, hogy hat a szer, a szervezetben beindultak az öngyógyító folyamatok, csak esetleg csökkenteni kell az adagot. 

 

Ne nyeld le, ne rágd, inkább szopogasd

A homeopátiás szerekhez patikában, recept nélkül juthatsz hozzá. Nincs mellékhatásuk, nem allergizálnak, nem rakódnak le a májban. Kúraszerűen kell szedni a sókat és a golyócskákat is, de hogy mennyi ideig, és naponta milyen rendszerességgel, azt bízd a homeopata orvosra - a szedés üteme és mennysége egyénre szabott. Az viszont általános szabály, hogy a golyócskákat soha ne fogd meg kézzel, inkább a tubus kupakjából tedd a szádba, és szopogasd el a nyelved alatt (ne rágd, ne nyeld le egyben). A beszedés előtt és utána fél órával ne cigizz, ne egyél-igyál semmit, pláne ne kávét, mentolos cukorkát, rágót, teát, mert ezek befolyásolják a szerek hatását. A szereket eredeti csomagolásukban, száraz, sötét helyen tárold, de még véletlenül se a mikró, a tévé, a rádió vagy a mobiltelefon közelében.  

 

cikk-tipus-linkek

Hasonlót a hasonlóval kell gyógyítani – foglalta össze tanainak lényegét a homeopátia megalapítója, Samuel Hahnemann 1810-ben Organon című művében. Magyarországon a 19. században egyetemen oktatták a homeopátia tudományát, létezett homeopátiás kórház is. H mint homeopátia. | Minden, amit a homeopátiáról tudni kell

Oszd meg másokkal is!
Mustra