Milyen kripták rejtőznek a Ferenciek tere alatt?

Az ősz legizgalmasabb könyvújdonságai

GettyImages-1410934864

Egy bögre forró csoki, egy jó történet, és eshet az eső, fújhat a szél, te egészen más tájakon barangolsz.

Egyre hamarabb sötétedik, és bár amikor ezeket a sorokat írom, még napközben bőven 25 fok felett van a hőmérséklet, estére már lehűl annyira, hogy ne kívánkozzunk ki munka után. Hazafelé viszont betérhetünk egy könyvesboltba, hogy körülnézzünk az őszi könyvújdonságok között. 

Meg Lowman: Nyolcadik kontinens

A világhírű etológus, Jane Goodall szerint a legjobb könyv, amit az elmúlt időszakban olvasott. A szerző kiváló biológus és környezetvédő, aki a magas lombkoronák eddig ismeretlen, lenyűgöző világát mutatja be. Lowman fiatal egyetemistaként ébredt rá, hogy még a szakemberek sem fordítanak elég figyelmet a fák lombjaira. 40 éve kifejlesztett egy mászókészletet, és kis túlzással azóta le sem mászott onnan. Nem csoda, hogy a lombkorona Einsteinjeként emlegetik. 

A lombkoronák Einsteinjének könyve

Guillaume Musso: Angelique

Közel 20 éve jelent meg Musso És azután… című regénye, ami világhírűvé tette az írót, aki 12 éve megszakítás nélkül vezeti a francia sikerlistát. Legújabb könyvében Mathias Taillefer egy kórházi szobában tér magához. Ágya mellett ismeretlen fiatal csellista. Louise Collange önkéntesként zenél a gyógyulóknak. Amikor megtudja, hogy Mathias rendőr, különös megbízással áll elő. A férfi először húzódozik, de lassanként felkelti érdeklődését az ügy, és egymást követik a bonyodalmak. Így kezdődik a nyomozás, amelynek szálai leginkább befelé vezetnek, tétje pedig a megálmodott élet, a másik szívében és a világban betöltött biztos hely megtalálása.

Az És azután… óta töretlen a francia író sikertörténete
Az És azután… óta töretlen a francia író sikertörténete

Kordos Szabolcs: Egy város újabb titkai 

Mi köze a Kiscelli Múzeum épületének a Mágnás Elza-gyilkossághoz? Milyen kripták rejtőznek a Ferenciek tere alatt? Miért tartott tyúkokat zuglói villájában Rákosi Mátyás? Hol élt valójában Rejtő Jenő? A kötet választ ad ezekre a kérdésekre, valamint besétálhatunk segítségével a legnagyobb mágnások életébe és máig álló palotáikba. Kinézünk Csontváry műtermének tetőtéri ablakából, találkozunk Buda ókori, letűnt népével. Egyszóval megismerjük Budapest titkait, amelyek gyakran végig ott voltak a szemünk előtt, de soha nem tudtuk megfejteni őket.

A főváros elfeledett titkai
A főváros elfeledett titkai

Samantha Shannon: A Narancsfa-kolostor

A sci-fi, a fantasy és a Trónok harca rajongóinak kihagyhatatlan! Inysben ezer éve a Berethnet-ház uralkodott. Kilencedik Sabran királynő még nem választott férjet. Lányt kell szülnie, hogy a birodalmát megvédje a pusztulástól – de a bérgyilkosok egyre közelebb járnak. Ead Duryan kívülálló az udvarban. Bár kinevezik udvarhölgynek, továbbra is lojális a varázslók titkos társaságához. Ead szemmel tartja Sabrant, és titokban a tiltott mágiával is védelmezi. A sötét tengeren túl Tané kezdettől fogva arra képezte magát, hogy meglovagolja a sárkányokat, de olyan választás elé kerül, amely révén egész addigi élete a feje tetejére áll.

Őszi könyvújdonság a Trónok harca rajongóinak
Őszi könyvújdonság a Trónok harca rajongóinak

Paul Auster: Baumgartner 

Paul Auster 18. regényét csak úgy jellemzik, mint bámulatos remeklést. A főhős, Sy Baumgartner jeles író, nyugdíj előtt álló filozófiaprofesszor. Egy életet töltött szerető házasságban Annával, feleségével, aki kilenc évvel ezelőtt beleveszett az óceánba. Hetvenegy éves, és emlékeivel hadakozik, miközben próbálja észben tartani napi teendőit. 

Auster legújabb regényét csak remekműként emlegetik
Auster legújabb regényét csak remekműként emlegetik

Gáspár András Gáspár: Tiszta 

Az egykori Frank Birodalom területén játszódó regény főhőse, Almond, aki későbbi plátói szerelmétől a Tiszta nevet kapja, nem kívánt gyermekként érkezik a világra. A fiúra hányattatott sors vár – kész csoda már az is, hogy életben marad. Amikor öntudatra ébredését követően megpróbálja kideríteni, kik lehettek a szülei, végzetes titkok tudójává válik.

A történelmi thrillerek rajongóinak
A történelmi thrillerek rajongóinaknemessis

Miféle kapcsolat lehet e sötét titkok és azok között az ördögi események, rituálisnak tűnő gyilkosságok között, amelyek Tiszta életét és szülőfaluja, Feu-Chapelle mindennapjait fenekestül felforgatják? Gáspár András Gáspár sodró lendületű, olvasmányos történelmi thrillere meglepő fordulatokat tartogat az olvasó számára.

Egy új sorozat első része
Egy új sorozat első része

Ellery Adams: Titkok könyvklubja 

A Titkok Könyvklubja egy új sorozat nyitódarabja, amelynek főszereplői egytől egyig erős nők. Műfaját tekintve egy csipetnyi romantikával fűszerezett, rafinált, modern krimi, amitől ráadásul garantáltan kedvünk támad lefosztani egy könyvespolcot, és elmerülni a regények csodálatos világában.

Vámos Miklós: Teendők halálom után 

Vámos Miklós összetéveszthetetlen stílusában
Vámos Miklós összetéveszthetetlen stílusában

A testvéri kapcsolatok nehézsége: ketten (hárman, négyen, öten stb.) vagytok, ugyanazoktól a felmenőktől, mégis óriási a különbség. A helyzet bonyolódik, ha más égtájakra sodor benneteket az élet, főleg, ha a vasfüggöny két oldalára, össze sem hasonlítható anyagi helyzetbe. A vétkeket, bűnöket és erényeket törli a halál. Kár, hogy erre csak a temetés után döbben rá a túlélő. Hogy a halott mire jön rá, arról nincs megbízható forrásunk.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek