18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Női orgazmus – ezeket a technikákat használják szex közben a nők!

GettyImages-472237196

Arról, hogy mit tehetnek a férfiak a női orgazmus érdekében, már sokat írtunk: foglalkoztunk különféle pózokkal, eszközökkel és a dolog lelki hátterével is. Egy másik fontos dologról viszont még alig esett szó: arról, hogy a nők hogyan segítenek maguknak a lehető legtöbbet kihozni az együttlétekből.

Merthogy bizony nekik is vannak ötleteik. A probléma csak az, hogy nincs meg a megfelelő szókészletük, hogy könnyen és gyorsan el tudják mondani, hogy is kellene jobban.

Nem csoda. Az elmúlt évtizedekben – sőt évszázadokban, ha a nyugati kultúráról beszélünk – ahhoz szoktunk hozzá, hogy az ágyba kerülő nő fekszik, alszik, kulturáltan szórakozik. Még néhány évtizeddel ezelőtt is ott tartottunk, ahol a viktoriánus korban: a nő csendben és nyugodtan szenvedje el, ami vele történik. Ha meg nagyon jobbat szeretne, a partnere majd megoldja a dolgot, ő már csak tudja!

Nők és szexkutatás

De nemcsak a hálószobákban uralkodott sokáig ez az egészen avítt szemlélet. A szexkutatást is hosszú ideig meghatározta, hogy a női örömről mint valami passzív dologról gondolkodtunk. A női orgazmust kutató vizsgálatok sokáig arra fókuszáltak, hogy milyen eszközzel és hogyan történjen a behatolás vagy a csikló ingerlése, holott a kutya nem ott van elásva. Sokkal többet számít ugyanis a hogyan. Csak olyan nehéz elmondani. 

Kutatók egy csoportja ezért úgy döntött, véget vet ennek az áldatlan állapotnak és több körben, töviről hegyire kikérdezi a nőket, hogy mik azok az általuk alkalmazott a technikák, amik behatolásos szex közben örömtelibbé teszik számukra az együttléteket. 

A tanulmányról

Dr. Devon Hensel, az Indiana Egyetem egyik kutatója tanulmányában világszerte angolul beszélő nők ezreit kérdezte meg arról, milyen technikákkal igyekeznek élvezetesebbé tenni az együttléteiket. 

Hensel és társai a vizsgálat során hamar felfigyeltek arra, hogy bizonyos technikák a nők nagy többségénél előfordulnak, és sokan használják őket élvezetük fokozására behatolásos szex (történjen pénisszel, ujjal vagy szexjátékkal) közben. 

A kutatás második szakaszában ezért Hensel egy 90 kérdéses kérdőívet állított össze az első kör visszajelzéseiből és 3000, 18 és 93 éves kor közötti amerikai nőt kérdezett meg arról, hogy valaha próbálták-e ezeket a technikákat és nekik is kedvükre valók voltak-e. Annak érdekében, hogy biztosak legyenek benne, hogy a kérdezők és a válaszadók is egyre gondolnak, a résztvevőknek Hensel és kollégái által készített videókat mutattak, melyekben az első kutatásban szereplő nők magyarázták el pontosan, mire is gondolnak, a második kör alanyainak pedig arról kellett nyilatkozniuk, mennyire alkalmazzák ezeket ők is. 

Íme a technikák

4 technika kiemelkedett a többi közül, mert ezeket a nők nagyon nagy többsége rendszeresen alkalmazta. 

  • Az elsőt magyarul szögváltoztatásnak hívhatnánk, ennek lényege, hogy szex közben a nők megemelik, mozgatják vagy elforgatják a csípőjüket annak érdekében, hogy ott és akkora nyomást-dörzsölést érezzenek, ami számukra éppen megfelelő. A technika olyan hatékony, hogy a megkérdezett nők 87,5 százalékának véleménye szerint mindig növeli a szexuális örömérzetet.
  • A második helyre a rásegítés elnevezésű technika futott be, vagyis az az egyébként elég üzemszerű viselkedés, hogy a nők behatolásos szex közben a csiklójukat is ingerlik. 
  • A nők 76 százalékos megelégedésére szolgált a „bennmaradó” technika, vagyis az olyan behatolásos szex, ami nem ki-be mozgásokból, hanem a folyamatosan a hüvelyben lévő pénisz óvatos mozgatásáról szól.
  • A negyedik helyet az „óvatoskodás” szerezte meg, amikor a pénisz (vagy épp ujj, vagy játékszer) a hüvelybemeneten éppen csak túl időz, és alapvetően magát a hüvely bemenetét izgatja. 

Mi derült még ki?

Nemcsak az, hogy ezek a technikák a nők döntő többsége számára ismerősek, de az is, hogy nem mindenkinek ugyanúgy segítenek a jobb szexuális élményben. Például azok a nők, akik úgy nyilatkoztak, hogy az óvatoskodás nevű technika hozzátesz az örömükhöz, nem mind ugyanazt az előnyt emelték ki. Körülbelül 10 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy ez a módszer segít, hogy könnyebben jussanak el az orgazmushoz, mások azt állították, hogy mélyebb és intenzívebb orgazmust értek el általa. 

És hogy miért olyan fontos ez a tudósoknak? Azért, mert a jó szexuális élet, a rendszeres kielégülés nagyon fontos szerepet játszik általános testi-lelki jóllétünkben is. Az ilyen típusú vizsgálatok ráadásul segítenek abban is, hogy sokkal specifikusabbak legyünk a női örömmel kapcsolatban, emellett az itt leszűrt tapasztalatok alapján egyes szexuális tevékenységek egyszerű és közérthető nevet kaphatnak, aminek a segítségével könnyebbé válik a mindennapi szexkommunikáció. Ráadásul nemcsak azt tudhatjuk meg, hogy az egyes technikák a nők egy részének tetszenek, hanem azt is, hogy pontosan mekkora hányaduk alél el tőle. 

Neked is ismerősek ezek a technikák?

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

 

 

 

Oszd meg másokkal is!
Mustra