Jegyezd meg a nevét, máris jobban kedvel majd! 7 tipp, hogy bármilyen társaságban jól boldogulj

GettyImages-1322714668

Ki ne szeretne szerethetőbbé válni? Ezek a szociális tippek elősegíthetik, hogy népszerűbbé válj környezeted számára.

Néhány pszichológiai trükkel könnyel elérhető, hogy kedvelhetőbbé váljunk. Meglepő módon rendkívül hétköznapi dolgokon múlhat, mennyire válunk szimpatikussá másoknak a szociálpszichológus és egyetemi tanár Natalie Kerr szerint a Psychology Today oldalára írt cikkében.

1. Válj láthatóvá!

Egyszerű életigazság: szimpatikusabbá válik az, amivel gyakran találkozunk, legyen az zene, híresség vagy egy barátunk. Kapcsold be a kamerádat a videókonferenciákon, kommentelj barátaid posztjai alá, és járj ugyanabban az időpontban az edzőterembe. Csak arra vigyázz, hogy ne vidd túlzásba a dolgot, hogy ne válj furcsává mások szemében.

2. Emlékezz mások nevére!

Ha bizonyosságot adsz arról, hogy emlékszel mások nevére, rögtön szimpatikusabbá válsz, hiszen ezzel azt jelzed, hogy fontos személynek tartod őket. Ellenben, ha elfelejted a nevüket, megorrolhatnak rád, hogy ilyen kis jelentőséget tulajdonítasz nekik. Ha nehézséget okoz ez a fajta emlékezés, segíthet, ha a beszélgetés során párszor a nevükön szólítod őket, vagy később szándékosan előhívod a memóriádból a nevüket. Elvégre gyakorlat teszi a mestert.

Az egyik tipp, hogy szerethetőbbé, népszerűbbé válhass az, hogy tegyél fel sok kérdést beszélgetőpartnerednek
Az egyik tipp, hogy szerethetőbbé, népszerűbbé válhass az, hogy tegyél fel sok kérdést beszélgetőpartnerednekJohn M Lund Photography Inc / Getty Images Hungary

3. Tégy fel kérdéseket!

Aki kíváncsi, nem „hamar megöregszik”, hanem hamar szerethetőbbé válik. Ha érdeklődsz a másik felől, főleg, ha olyan kérdéseket teszel fel, amelyekkel arra invitálod a másikat, hogy fejtse ki jobban, amit az előbb mondott, jó benyomást kelthetsz benne magadról.

4. Mosolyogj!

A mosoly több okból kifolyólag is valóban a legrövidebb út két ember között, ahogyan erről korábbi cikkünkben bővebben írtunk: a mosoly kellemes élményekhez vezethet, javíthatja az interperszonális kapcsolatokat, és még a munkahelyi teljesítmény is javulhat tőle. Emellett még kedvelhetőbbé és szebbé varázsol mások szemében.

5. Keress hasonlóságokat köztetek!

Az emberek inkább azok társaságát hajlamosak keresni, akikkel közös érdeklődésük, értékeik vagy személyiségjegyeik vannak. Az Index egyik cikkéből kiderült például, hogy az online társkeresést befolyásolja, ki van beoltva a Covid–19 ellen, és ki nincsen, mindkét csoport inkább a sajátjai közül szeret válogatni. Tehát keress olyan tevékenységeket, amelyekben örömödet is leled, és még csoportosak is, hogy több hasonszőrű emberrel ismerkedhess meg és nőjön a szociális köröd.

6. Kösd a személyedet pozitív élményekhez!

Vonzóbbá válhatsz mások számára, ha pozitív élményekkel kötnek téged össze a fejükben. Légy barátságos, melegszívű, pozitív, adj őszinte bókokat a körülötted élőknek. Ha moziprogramot szervezel, inkább válassz vidám filmeket. A szociális médiára is érdemesebb inkább pozitív bejegyzéseket kitenni, őszinte. negatív érzéseidet inkább egy megbízható, szűk baráti körrel oszd meg, vagy egy hozzád közelálló személlyel. Ne csússz át toxikus pozitivitásba se, ne nyomd el rossz érzéseidet, csak válassz ezek kifejezésére egy privátabb közeget.

7. Fejezd ki, hogy kedveled a másikat!

Az emberek jobban kedvelik azokat, akiktől azt a visszajelzést kapják, hogy szimpatikusak a másik számára. Finom jelzésekkel add tudtára másoknak, hogy élvezed a társaságukat, például mosolyogj, amikor belépnek a szobába, vagy jegyezd meg, milyen jól szórakoztál, amikor a legutóbb együtt voltatok. A Femina cikke alapján az is sokat segíthet, ha figyelmedet, nyitottságodat és szimpátiádat gesztikulációddal is kifejezed.

+1 Légy őszinte!

Ne erőltesd magadra ezeket a tippeket, mindenki megérzi, ha nem őszinte helyről jönnek a szociális kedvességek és kontraproduktívvá válik a lista használata. Add önmagad és sajátítsd el a felsorolt tanácsokat a saját ízvilágod szerint, öntsd őket olyan formában, amelyben személyiségedhez igazítva autentikusan tudnak megvalósulni.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra