Melanomája van a magyar sztársportolónak

GettyImages-1485503838

A sportoló hónapokon át figyelt egy anyajegyet combján: a diagnózis melanoma lett.

Lubics Szilvia ultrafutó a közösségi médiában osztotta meg történetét és egy fotót, amelyen jól látszik a bal combján található műtéti heg is. A sportoló arra szerette volna felhívni a figyelmet, milyen fontos melanomaszűrésen részt venni, illetve ha gyanús anyajegyszerű képződményt találunk bőrünkön, akkor azt orvosnak is megmutatni.

Lubics Szilvia ultrafutó húsz éve gyakorolja ezt a mozgásformát, többször nyerte meg a 246 kilométeres Spartathlont, ahol pályarekordot is futott. Az Ultrabalatonnak kétszer volt már győztese, valamint számos nemzetközi ultraversenyen nyert már. Az év elején az Antarktiszon vett részt extrém versenyen, amelyről a Díványnak interjúban is nyilatkozott.

A közösségi médiában arról írt melanomája kapcsán, hogy hónapokig figyelte egy „anyajegyét”, majd végül június végén elment a bőrgyógyászhoz, ahol 

azonnal közölték vele: nagy a melanoma esélye, egy héten belül műteni kell. Mivel ezelőtt néhány évvel épp ebben a betegségben vesztette el egy családtagját, nagyon megérintette a dolog.

„Két nap múlva futottam – és bíztam benne, hogy tévedtek a bőrgyógyászok, jó lesz a szövettan, és véget ér ez a rémálom. Egy hét múlva épp leszállt a repülőnk Skóciában – ahová a pályabejárásra érkeztünk –, amikor felhívott a kezelőorvosom az eredménnyel: melanoma. Egy világ omlott össze bennem” – tette hozzá. Ekkor egy újabb beavatkozás következett, nagyobb bőrterületet metszettek ki, Erre a beavatkozásra július közepén került sor, az orvosok pedig a potenciális áttétek jelenlétét is feltérképezték. 

„Múlt héten megvolt a CT is – nem találtak semmit… Egy hatalmas szikla gördült le rólam – nem is éreztem addig, hogy ennyire nyom.

További kezelésre most nincs szükség, csak rendszeresen kell majd kontrollokra járnom.

Örülök a hegnek, ami maradt belőle, mert emlékeztetni fog arra, bármilyen erősnek is érzem magam, mennyire sebezhető vagyok, és milyen pici pont a nagyvilágban” – fogalmazott az ultrafutó, aki a szűrővizsgálatok fontosságára hívja fel mindannyiunk figyelmét bejegyzése zárómondataiban.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra