18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Furcsa coming out egy macsó legendától, vagy kétségbeesett tréfa, hogy a nők békén hagyják?

GettyImages-136068761
Olvasási idő kb. 5 perc

2005-ben Spanyolország társadalmi nyomásra az elsők között legalizálta az egyneműek házasságkötését. A sport világa azonban az Ibériai-félszigeten is inkább tabuként kezeli a kérdést, így főleg szíven ütött sok nőt és férfit az a közösségimédia-bejegyzésben tett coming out, amit a Real Madrid és a spanyol nemzeti válogatott egykori sztárkapus legendája, a macsó alfa-hím, a feleségétől 2021-ben elvált Iker Casillas közölt. Ráadásul csak egy órán át élt a vallomás…

Casillas a rajongók szemében a mindig szimpatikus, konszolidált visszavonultságban élő kapuslegenda, egyben kétgyermekes apuka, aki feltűnő szépségű feleségével 2016-ban, a nyilvánosság teljes kizárásával, titokban kötött házasságot. Az újságírónő és Iker több mint tíz évig tartó szerelméből két fiú született, a 8 éves Martin és az 6. évében járó Lucas, akik az álompár házasságának 2021-es felbomlása után is a legfontosabbak maradtak a szülők életében.

A legenda ügye

Ettől csak még nagyobbat szólt a bombaként berobbanó, őszinte vallomásnak tűnő bejegyzés, amelyet az egykori sztárkapus, csapatkapitány, az El Santo (a Szent) hízelgő becenévre is hallgató aranykesztyűs legenda tett közösségi oldalán, s mely velősen csak így szólt: 

„Remélem, hogy tiszteletben tartanak, meleg vagyok. Boldog vasárnapot.”

A vasárnap délután kettőkor, sziesztaidőben közölt tömör üzenet azonnal kommentcunamit és kombinációs agytornákat indukált foglalkozástól, nemtől és szexuális orientációtól függetlenül mindenkiben, akihez tiszavirágéletében eljutott a közlemény. Egy óra múlva lekerült a bejegyzés a nyilvános felületről, majd újabb egy óra elteltével vadiúj üzenetet olvashattak a rajongók.

A legenda és legendásan szép exneje
A legenda és legendásan szép exnejePaolo Blocco / Getty Images Hungary

Ez nők sokaságának adta vissza az életbe vetett hitét, de nyilván sok mástól pedig egyidejűleg el is vette a reményt. Ebben ugyanis a nyugalmazott futballista tájékoztatta oldalának látogatóközönségét a sajnálatos tényről, hogy internetes oldalát meghekkelték, álhírkeltés áldozata lett, s a vitatható humorral bíró „cybertámadásért” egyúttal elnézést kér az érintett közösségektől.

Na, itt igazodjon ki az ember (lánya)

A találgató kedvű közönség szemét egy hasonlóan nagyot szóló (ál)hír után azonban nem olyan könnyű kiszúrni egy bocsánatkérő bejegyzéssel, még akkor sem, ha az illető elévülhetetlen érdemeket szerzett országának sok éven át, és a sport nagy keresztjének kitüntetésétől kezdve a világ legjobb kapusának járó díjat és számos rangos elismerést is bezsebelhetett már.

2015-ben az akkori miniszterelnök, Mariano Rajoy tüntette ki
2015-ben az akkori miniszterelnök, Mariano Rajoy tüntette kiDenis Doyle / Getty Images Hungary

Találgatások a coming outról

Vannak, akik azt gondolták, az eredeti bejegyzés egy cinikus válaszreakció a bulvársajtó híreszteléseire, amely tavalyi válása óta megannyi nővel próbálta összefüggésbe hozni az egyébként nem zavaró külsejű egykori kapusbálványt. Az ebbe a táborba tartozók szerint a pletykáktól besokalló alfa-hím így akart véget vetni az alaptalan sutyorgásoknak, melyek az elmúlt időkben több hölggyel is összehozták.

Coming out, vagy kétségbeesett hárítása a nők sokaságának?
Coming out, vagy kétségbeesett hárítása a nők sokaságának?Carlos Alvarez / Getty Images Hungary

Mások goromba tréfának címkézték, megint mások pedig üdvözölték a kapus őszinte vallomását.

Amit biztosan tudunk…

Tény, hogy a sport világában a homoszexualitás kérdése továbbra is inkább a tabuk közé tartozik. Évtizedek óta folyamatosan dolgozza fel a női társadalom egyes ősmacsó énekes hírességekről, mint George Michael vagy Ricky Martin, hogy hiába is ájuldozott a színpad előtti dühöngő térben laposra préselődve, nem volt számára igazi remény. A hölgyek ezen végül túlléptek, s a lemezeladásokon még csak meg sem érződött. De valahogy a sport más. A világ 65 ezer aktív, regisztrált futballistájából 1990-től mind ez idáig mindössze nyolc állt a nyilvánosság elé a hírrel, hogy saját neméhez vonzódik.

A legenda, munka közben
A legenda, munka közbenNurPhoto / Getty Images Hungary

Amit biztosan nem tudunk…

Casillas esetében továbbra is vannak kételkedők, akik főleg a bejegyzés leszedése és a hekkelés bejelentése között eltelt egy óra miatt gyanakodnak, vagy éppen reménykednek, hogy mégiscsak igaz a reveláció és a megbütykölés híre a porhintés. Nem sokat segít az eligazodásban a szintén legendás exválogatott focis bajtárs, a tréfálkozásban a labdarúgásnál tehetségtelenebbnek bizonyuló Puyol jópofizása, mely előbb a coming outra reflektált nagy viccesen, magát is Ikerrel egy csapatban játszónak beállítva, majd a szánakozó bocsánatkérésben is követte exkapitányát. Első üzenete valahogy így szólt: „Ideje előrukkolnunk a történetünkkel, Iker", a következő szerint pedig ez viszont még csak nem is kapufát, hanem kimondottan bakot lőtt. Azóta ráadásul bizonytalanságban vergődő, álmatlan éjszakákat okozva hölgyeknek és uraknak.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek