Ha ilyen a lakásod, nem mindegy, milyen biztosítást kötsz

GettyImages-511325523

Sok kellemetlenségtől óvhatod meg magad, ha körültekintően kötsz lakásbiztosítást.

Az ikerház-tulajdonosoknak, az elit környéken és a dizájnerlakásokban élőknek mindenképpen érdemes megfontolnia a szakértők tanácsát.

Három lakástulajdonosi csoportnak is érdemes átnézetnie a lakásbiztosítását – írta meg a Piacesprofit.hu a márciusi lakásbiztosítási kampány apropóján. A szakértők szerint egyfelől az ikerházak tulajdonosainak adódik most jó lehetőség arra, hogy ugyanannál a biztosítónál, hasonló feltételekkel kössék meg a szerződésüket, hiszen ezzel nemcsak a közös épületük arculata maradhat egységes, hanem elkerülhetők az egymás közötti vitás helyzetek is. Mint írták,

ha az ingatlanoknak a lakásbiztosításai külön biztosítónál vannak, a biztosítási összegek is nagyban eltérhetnek. 

A szakértők szerint az ikerházak tulajdonosainak is érdemes újragondolniuk a lakásbiztosítást
A szakértők szerint az ikerházak tulajdonosainak is érdemes újragondolniuk a lakásbiztosítástAkabei / Getty Images Hungary

A biztosítási szakemberek ugyanakkor arra is felhívták a figyelmet, hogy érdemes felülvizsgáltatni a lakásbiztosításukat az elit környéken élőknek is, miután egyes helyeken – például a népszerű fővárosi helyszíneken vagy Szentendrén és Nagykovácsiban – túl vannak biztosítva az ingatlanok. 

Emellett a dizájner- és a loftlakások tulajdonosainak is azt tanácsolják, hogy gondolják át a biztosításaikat, hiszen

a dizájnbútorokkal és lakáskiegészítőkkel felszerelt ingatlanokban kiemelt jelentőségű az ingóságok megfelelő biztosítása.

A szakértők azt is hangsúlyozták, hogy ezen lakások tulajdonosainak a különleges kiegészítőket is igazolni kell, így fontos, hogy mindenről megőrizzék a számlákat, és készítsenek fotós dokumentációt is, hiszen egy-egy kár esetén kockázati szakértő segítségére is szükség lehet.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek