A hang, amit mindig jó hallani – beszélgetés Bogdányi Titanillával

Vermes Nikolett
unnamed (1)
Olvasási idő kb. 4 perc

Bogdányi Titanilla hangja mindannyiunk számára ismerős, legyen szó kedvenc sorozatunkról, egy filmről vagy moziélményről. A színésznő ma is újabb produkciókban dolgozik, miközben fáradhatatlanul folytatja szenvedélyét, a súlyzós edzéseket.

Ritka, amikor egy hangot előbb ismerünk meg, mint a mögötte álló személyt, kivéve, ha szinkronszínészekről van szó. Titanillával olyan beszélgetni, akár egy régi ismerőssel, hiszen az ő hangján hallottuk A farm, ahol élünk vagy a The Walking Dead című sorozatokban.

Hamarosan újra hallhatjuk az ismerős hangot

Az interjú előtt éppen edzeni készül, tíz éve kezdett sportolni, azóta szüntelenül látogatja az edzőtermeket. Mint mondja, ebből töltekezik. „Sűrű időszak közepén vagyok, reggeltől estig a szinkronstúdióban dolgozom, miközben castingokra járok. Amikor szerencsém van, akkor napközben kiszakíthatok néhány órát az edzésre” – mondja az ismerős hangon, majd hozzáteszi, hogy ez még nem is olyan sok, majd nyáron lesz igazán nehéz. Titanilla a következő hónapokban egy romantikus vígjátékban és A galaxis őrzői 3. részében lesz hallható, de mire a közönség elé kerülnek a filmek, ő már a nyári forgatásokon lesz. Egyelőre nem beszélhet arról, hogy pontosan milyen műsorban fog feltűnni, viszont annyit elárul, hogy számára is újdonság, és nem bánja, ha ezért le kell mondani a nyaralásról.

A színésznő rendszeresen jár edzőterembe /Fotó: Bogdányi Titanilla
A színésznő rendszeresen jár edzőterembe /Fotó: Bogdányi Titanilla

A színésznő a mindennapokban töltődik fel

„Édesanyám mondása, hogy addig dolgozzunk, ameddig lehetőségünk van rá. Ebben nagy igazságot látok, tipikusan olyan ember vagyok, aki minden alkalmat megragad, hogy tevékeny legyen, dacára a pihenésnek. Volt olyan szakasza az életemnek, amikor tíz évig nem jutottam el nyaralásra a nyári forgatások miatt.” Amikor arról kérdezem, hogyan mikor marad ideje a feltöltődésre, elgondolkodtató válasz érkezik. A színésznő nem a nagy utazásokban látja a kikapcsolódást, hanem a mindennapokban, legyen szó egy jó regényről, vagyis az olvasás élményéről, egy óra mozgásról, tehát a sport szeretetéről vagy egy filmről, a teljes kikapcsolódásról. Ezért, amikor júniustól augusztusig szinte megállás nélkül forgat, akkor ezek által éli meg az aktív pihenést. Ehhez persze kell egy jó adag rugalmasság, előrelátás és belátás. „Priorizálok!

Szem előtt tartom, hogy mi a legfontosabb az adott helyzetben, és a nagyobb jó mellett döntök. Így talán lemondok valami másról, amit szintén szívesen csinálnék, mégsem bánom, mert rugalmasan kezelem a feladatokat. Nem lehetünk ott mindenhol, nem tehetünk meg mindent, csak amire a jelen helyzetben képesek vagyunk.”

Guggolás és fekvőtámasz a szünetben 

A művésznő tökéletességig fejlesztette az aktív jelenlétet, hogy valóban képes legyen megélni azt a munkát, ami mellett döntött, és aminek a javára lemondott valami másról. Boldogan meséli, hogy A Séf meg a többiek forgatása alatt, a kameraátállások idején guggolásokkal és fekvőtámaszokkal rázta fel magát. „Nem kell feltétlenül konditerem ahhoz, hogy átmozgassam magam, elég egy kis szünet. A munkatársaim már meg sem lepődnek azon, hogy elvégzek ötven guggolást vagy néhány fekvőtámaszt, ameddig mások kávézni mennek. Engem ez feltölt, illetve tudjuk, hogy a fokozott vérkeringés jót tesz az egész testnek, és serkenti a koncentrációt. Néha tényleg elég ennyi ahhoz, hogy jobb kedvünk legyen” – mondja, majd hozzáteszi, hogy most mégis valami különleges dologra készül. Az elmúlt hetekben ünnepelte születésnapját, amikor elhatározta, hogy teljesíti egyik bakancslistás álmát, és tandemugrásra jelentkezik. Ahogy a tervezett ugrásról mesél, hirtelen nagyon izgatott lesz, látszik, valóban megtalálja az örömöt az élet részleteiben. 

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek