Itt a friss középtávú előrejelzés: drasztikus fordulat jön az időjárásban

GettyImages-1149218413
Olvasási idő kb. 2 perc

A középtávú előrejelzés szerint nagy fordulat jön az időjárásban: hamarosan érkezik az igazi nyári meleg.

Szerda éjfélig tart az elsőfokú, sárga figyelmeztető jelzés. A hirtelen érkező csapadék ellenére azonban nem fogunk fázni, lassan érkezik a vérbeli, meleg nyár. 

A HungaroMet előrejelzése szerint a következő egy-két nap során még szórványos jelleggel számíthatunk esőre, záporesőre, helyenként zivatarra. Mint Facebook oldalukon írják, pénteken a csapadékhajlam már jelentősen csökken, legfeljebb néhány helyen eshet, szombattól pedig jön a fordulat, még szárazabbra fordul az időjárás, berobban a meleg.

Szerdára elsőfokú veszélyjelzést adtak ki 9 dunántúli és keleti vármegyére. Csütörtökön aztán még inkább viharosra fordulhat hazánk időjárása, akkor már Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Békés, Csongrád-Csanád, Bács-Kiskun, Tolna és Baranya mellett Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád és Heves vármegyét is érinti a sárga jelzés.

Fordulat az időjárásban: jön a tikkasztó nyári meleg

Mindkét nap reggelén a délnyugat, nyugat felől érkező csapadékzónában a dörgés, villámlás sem kizárt, majd napközben a délkeleti, keleti megyékben, a középső tájakon lévő összeáramlás környezetében helyenként zivatar alakulhat ki. 

A zivatarokat kisméretű, 2 cm átmérőjű jég és átmeneti, 60-70 km/h sebességű, viharos szél kísérheti. Felhőszakadásra szerdán a délkeleti tájakon van esély.

Szerdán és csütörtökön is 17-27 fok közötti napközbeni hőmérséklettel érdemes számolni. A hétvégére érkező nyári meleg ezután előreláthatóan egészen sokáig kitart majd. A felmelegedés hatására a Balaton, a Velencei-tó és a Tisza-tó egyaránt 23 fokos, míg a Fertő-tó 21 fok körüli hőmérsékletű lehet a napokban. Hasonló időjárást prognosztizál az Időkép is, mely szerint szombattól jelentős felmelegedés kezdődik, így jövő héten a 35 fokot is elérhetjük.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek