Nemcsak a csokoládé, de a húsvét másik főszereplője, a sonka is tovább drágulhat még a következő hetekben is, így idén sem fogjuk olcsón megúszni az ünnepet.
A húspiacra jellemző általános drágulás is dob az árakon, az elmúlt évek tendenciáját követve folyamatosan egyre többet kell ezekért a termékekért fizetnünk.
A Pénzcentrum a húsvéti sonka árának alakulását járta körbe szakértőkkel. Szomorú híreket közöltek a legfontosabb keresztény ünnep tradicionális kellékével kapcsolatosan:
az elmúlt évek komoly drágulási hulláma ezt az ételt sem kímélte.
„Nemcsak a háború okozta durva infláció, hanem a sertéságázat súlyos gondjai kellettek ahhoz, hogy a húsvéti sonkához kellő sertéscomb ekkora mértékben dráguljon” – mondta a lapnak Éder Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke. A drágulás a szakember szerint nem áll meg az ünnepig, húsvétra még többet fizethetünk a szezon kedvelt húsféléjéért áprilisban.
Megkérdezték Braunmüller Lajost, az Agrárszektor főszerkesztőjét is, aki kiemelte, hogy az igazi húsvéti sonka ugyan még a tavalyi húsból, hosszú érlelési eljárással készül, és igazi szezonális termék, így az árban mindenképp látható lesz, hogy az egy évvel korábbihoz képes komoly változás történt. Ennek azonban az is az oka, hogy év közben számtalan olyan hatás érte az ágazatot, ami a többi termék esetén a folyamatos jelenlét miatt apránként volt csak észlelhető.
Megjelent az új Dívány-könyv!
A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!
Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!
hirdetés