Az óvodai jelek szimbolikája. Hogyan hat az életedre a későbbiekben?

GettyImages-175395927

Le kell szögeznünk, hogy ez tudományosan nem bizonyított, de az ezotéria szerint a választott óvodai jelünk bizony meghatározza a személyiségünket, és kihat a későbbi életünkre is.

Ha ez így van, akkor azt is kijelenthetjük, hogy sok esetben ezt is anyunak vagy apunak köszönhetjük, hiszen számos óvodában nem is a gyerekek, hanem a szülők mennek ölre egy-egy óvodai jelért az első szülői értekezleten.

Nézzük tehát, mit mondanak rólunk a leggyakoribb jelek!

Alma: Életvidám, élet- és ételszerető, kreatív személy. Elképzeléseivel kapcsolatban az önfejűség és az akaratosság jellemző rá.

Autó: Aktív, mozgékony és nagyon önálló személyiség. Szereti a kihívásokat, a versenyhelyzeteket. Mivel szeret mozgásban lenni, ezért nehezen viseli a tétlenséget.

Bögre: Fontos a számára a család, az otthon. Nyílt, megbízható, hűséges és őszinte, akinek erősek az érzései, de ezeket csak azzal osztja meg, aki igazán közel került hozzá.

Ceruza: Vizuális téren (festés, rajz, fotó) kreatív. Szeret tervezgetni, létrehozni. Mindig olyan elfoglaltságot keres, amiben igazán az örömét leli.

Csiga: Finom érzésű, elmélyült, szenzitív ember, gyakran visszahúzódó. Nagyon fontos neki az otthon és a biztos háttér.

Csillag: Igazi álmodozó, aki sosem adja fel az álmait. A terveit inspirációra hallgatva valósítja meg. Vonzódik a művészetekhez, gyakran maga is alkot valamit.

Csengő: Keveset mutat meg a világnak az érzékenységéből. Nincs nagy hangja, ennek ellenére szívesen követik mások.

Cseresznye: Fontosak számára a kapcsolatok. Könnyen beszédbe elegyedik másokkal, mert egyedül nem érzi jól magát.

Dobókocka és dominó: Első pillantásra bizonytalannak tűnik, mégis könnyen, rugalmasan alkalmazkodik az új helyzetekhez. Taktikus gondolkodás jellemzi, és ha nekibátorodik, akkor hazardírozhat is.

Eper és málna: Érzelmekkel teli, életvidám természet. Szereti élvezni az élet testi örömeit is. Egyszerre ártatlan és kacér, ennek köszönhetően könnyedén elbűvöli a környezetét.

Esernyő: Vidám, jó kedélyű, környezetét kedvelő személy. Emellett megértő, empatikus, védelmező. Szeret segíteni, és mindig azt adja, amire a másiknak szüksége van.

Fa: Kedveli a társaságot, a világ felé nyitott. Szüksége van a biztos, stabil családi háttérre. A belső békéje és a harmóniája ebből a kettőből adódik.

Fagyi: Első pillantásra színes, vidám egyéniség, aki szereti élvezni az életet. Személyiségének viszont van egy olyan oldala, amit nem szívesen mutat meg másoknak.

Falevél: Kedveli a társaságot, jól alkalmazkodik, képes a másokkal való együttműködésre, de mindvégig megőrzi az egyéniségét.

Fazék: Praktikus, gyakorlatias gondolkodása miatt nem fogad el semmit bizonyítás nélkül. Lelki stabilitását a józanság adja. Szívesen megosztja másokkal a tudását, tapasztalatait.

Fésű: Fegyelmezett, erős, másokra nagy hatást gyakorló, ám meglehetősen diplomatikus, nyugodt, békés ember. Fontosak számára a külsőségek, és kicsit hiú is lehet.

GettyImages-633709117

Gomba: Szeret álmodozni. A gondolatait, vágyait nem szívesen osztja meg másokkal. Olykor meglepi a környezetét a hirtelen támadt ötleteivel.

Gyertya: Befelé figyelő, elmélyült, elgondolkodó, szemlélődő ember. Nem szereti a kapkodást, az elhamarkodott döntéseket és a sietséget.

Halacska: Mivel intuitív, odaadó és érzékeny, ezért nehezére esik elhatárolódni mások hangulatától. Időbe telik, hogy megtanulja felismerni és követni az álmait és a megérzéseit.

Házikó: Nyitott a világra, és önállóságra törekszik, de szüksége van a biztos támaszra, ahová visszahúzódhat.

Hóember: Játékos, bohókás, viccelődő, kissé excentrikus ember. Egyéniségével fényt és melegséget visz a szerettei, barátai életébe.

Hold: Érzékeny, finom lelkű ember, olykor túlérzékeny mások hangulatára, érzelmeire. Az édesanyja nagyon fontos a számára, ezért nehezen szakad el tőle.

Kacsa: Fontosak a számára az emberi kapcsolatok. Ösztönösen kényelemre, örömökre, jólétre törekszik. Habár érzékeny, mégis gyorsan túlteszi magát a sérelmeken.

Katica: A felszínen könnyed, játékos, de a lelke mélyén érzékeny és szorongó lehet. Gyerekként a mesékhez, felnőttként a misztikumhoz vonzódik. Ha bízik magában, akkor szerencse kísér végig az útján.

Kesztyű: Szereti formálni maga körül a világot, de ezt óvatosan, körültekintően, némi távolságtartással teszi. Időbe telik, mire a saját életét is a kezébe veszi.

Kifli: Közösségi érzésű, melegszívű, szociálisan érzékeny ember. Szívesen ad. Képes keményen, néha erején felül dolgozni.

Kocka: Stabilitásra és biztonságra törekszik. Felnőttként nagy hangsúlyt fektet az önismeretre. Általában nem a könnyebb utat választja, hanem a nehezebb, kihívásokkal teli megoldásokat kutatja.

Kosár: Szívesen ad, örömmel segít, másoknak vigaszt, biztonságot nyújt, de elfogadni is képes.

Körte: Lágy, odaadó, fiúként is inkább lányos, érzékeny természet. Szereti, ha babusgatják.

Kulcs: Felelősségteljes, korán érő, kissé távolságtartó ember. Alaposan megválogatja a szavait és a barátait.

Létra: Szellemileg nyitott, érdeklődő, kitartó személy. Nehezen fogadja el a támogatást, pedig fontos számára az elismerés, de keményen meg is dolgozik érte.

Lóhere: Nyitottan áll az élethez, mert bízik benne. Képes az alkalmazkodásra, a változásra. A szerencséjét annak köszönheti, hogy észreveszi a lehetőségeket.

Maci: Lelkileg és/vagy fizikailag is erős, kitartó, játékos, kedves ember. Azokkal szemben, akiket szeret, harcias védelmezővé változik.

Masni: Kedves, romantikus természet. Tud és akar is kötődni. Fontosak számára a külsőségek, ezért ad a megjelenésére. Figyelmessége nem öncélú, tehát mások felé is megnyilvánul.

Méhecske: Szeret közösségben, másokkal együtt tevékenykedni. Szorgalmas, megbízható, alkalmazkodó. Jól eligazodik a hétköznapi dolgokban, bár az önállóságot meg kell tanulnia.

Napocska: Optimista, derűs, életigenlő, a világot pozitívan, bár leginkább csak a saját szemszögéből szemléli. Az apa nagyon fontos személy a számára.

Nyuszi: Testileg és lelkileg is energikus, könnyen regenerálódó ember. Szeretetre méltó, kedves és meglehetősen harmonikus személyiség, bár bizonyos szituációkban igencsak félénken viselkedik.

Olló: Kreatív, ötletgazdag és fantáziadús. Az elképzeléseit szereti gyakorlati síkon is megvalósítani. Kapcsolataiban ragaszkodó, de elfogadja, hogy ha vége, akkor vége.

Óra: Az időbeosztás végletei jellemzőek rá. Vagy egészen kiskorától precíz és pontos, vagy ellenkezőleg, folyton kapkod és türelmetlen.

Papírsárkány: Játékos kedvű, fantáziadús, tervezgető ember, aki nagy álmokat dédelget. A hétköznapok szürkeségét fárasztónak találja, ezért a megvalósítást gyakorolnia kell.

Perec: Finom érzésű, elmélyült, szenzitív személyiség, ezért a visszahúzódás, az otthon és a fizikai biztonság is fontos a számára.

Pillangó: Szereti a szépet, a csinos holmikat. Jellemzően álmodozó és kissé naiv. Néha időbe telik, mire a művészi vagy egyéb képességeit kibontakoztatja.

Pöttyös labda: Életvidám, játékos, pajkos személyiség. Keresi és kedveli mások társaságát. Könnyen lesz szerelmes.

Repülő: Spirituális, ötletes, inspiratív ember. Erőfeszítés nélkül halad előre azokban a tevékenységekben, amelyekben örömet és szabadságot talál. Hajlamos elrugaszkodni a földtől.

GettyImages-1220581522

Sapka vagy kalap: Könnyen beilleszkedik egy csoportba, közösségbe, de ragaszkodik a saját véleményéhez, elképzeléseihez. A lelke mélyén mindig független marad.

Seprű: Aktív és tevékeny. Megbecsüli az önfeledt, gondtalan perceket. Élénk fantáziája hatással van másokra. Szereti irányítani maga körül az embereket, az eseményeket.

Szánkó: Optimista, vidám, eleven ember. Szereti, ha a dolgai könnyen, egyértelműen alakulnak. Ha akadállyal találkozik, akkor időbe telik, mire alkalmazkodik az új helyzethez.

Szék: Fontos számára a fizikai (később anyagi) biztonság, a stabilitás. Gyakorlatias gondolkodása, megfontolt személyisége olykor túl kényelmes.

Szemüveg: Éleslátású, érdeklődő, világra nyitott ember, aki szereti látni a mélyebb összefüggéseket, megismerni a valódi okokat. Nehezen tárja mások elé a valódi énjét.

Szilva: Jó kedélyű, vidám természetű személy. Képes élvezni és értékelni az élet egyszerű szépségeit, apró örömeit.

Szív: Szociálisan érzékeny, segítőkész, de nagyon igényli a törődést, a szeretetet. Érzelmileg meglehetősen kiszolgáltatott.

Szőlő: Jellemzően vidám, bohókás és társaságkedvelő természet. Alapvető elégedettség, életigenlés jellemzi, ezért áramlik felé a bőség.

Törpe: Okos, intelligens, agyafúrt, szívesen szórakoztat másokat. Viccelődő természetét felnőttként sem hagyja el. Tehetségét érdemes gyakorlati dolgokban megvalósítania.

Tulipán: Jó ízlésű, igényes, magasfokú esztétikai érzékkel, esetleg művészi képességekkel. Szeret a középpontban lenni, ám ezt nem erőszakkal, hangoskodással éri el.

Virág: Kedveli az egyszerű szépséget. Romantikus, érzelmes, kreatív és művészi személyiség, aki nehezen nő fel.

Vitorlás hajó: Mindig talál valamilyen tevékenységet, amivel akár egyedül is leköti magát. Lelkileg fogékony, érzékeny és empatikus.

Vonat: Felfedező, kalandvágyó, nagyszabású terveket dédelget. Ha megvalósításról van szó, akkor a megfontoltság jellemző rá. Jól be tudja osztani az erejét, idejét, és nagy a teherbírása.

Vödör: Fontos a számára a család. Otthonos, gyakorlatias, nyílt, megbízható, hűséges és őszinte ember. Szereti másokkal megosztani az érzéseit, amiket olykor egyszerűen rázúdít másokra.

Zászló: Szeret a középpontban lenni, olykor irányítani is. Nagyon fontosak számára az elképzelései, amiket másokkal is megoszt.

Szakácskönyv egy kis extrával!

 

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra