Akkora hó esett, hogy leállt a fűtés és bezártak az iskolák

GettyImages-139711388

A szomszédos Ukrajna egyes területein már akkora a hó, hogy akadozik az áramellátás és a fűtés. A hatóságok egy autópályát is lezártak, a helyzetet pedig nehezíti a viharos erejű szél.

A szélsőséges időjárási viszonyok tíz ukrán régióban is megnehezítik az ottani lakosok életét. Odessza környékén a hóviharok miatt több mint száz autó, hat busz és öt mentőautó akadt el, a hatóságok a mentés után az autópályát is lezárták. 

A megyében 131 településen akadozott az áramszolgáltatás, sőt egyes területeken a hóviharok miatt a fűtés is szünetel. A szomszédos országban a hatóságok arra figyelmeztetnek, hogy továbbra is ítéletidő várható: heves széllökések és intenzív havazás is szerepel az előrejelzésben.

A Krím félszigetet is hóviharok sújtják
A Krím félszigetet is hóviharok sújtjákgolfer2015 / Getty Images Hungary

Nem jobb a helyzet az annektált Krím félszigeten sem: orkánerejű szél és jelentős mennyiségű csapadék okoz fennakadásokat a közlekedésben. Tegnap napközben erőteljes ciklon sújtotta a Fekete-tenger partját, és a hatóságok attól tartanak, hogy a mai nap még kritikusabb lesz. Szevasztopolban az iskolák, óvodák, szociális intézmények és sportlétesítmények a mai napon zárva maradnak. Az utak sok helyen jegessé váltak, a hatóságok nyomatékosan kérik a félsziget lakóit, hogy legyenek óvatosak a közlekedésben, és tegyék meg a szükséges óvintézkedéseket a biztonság érdekében.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra