Ez a három legbiztonságosabb ország, ha kitörne a harmadik világháború

GettyImages-912015114
Olvasási idő kb. 3 perc

Térkép készült arról, melyek azok az országok, amelyekben a harmadik világ háború kitörése esetén nagy valószínűséggel biztonságban lennénk.

A világ egyes országaiban fellángolt konfliktusok miatt egyre többeket foglalkoztat az a gondolat, hogy hol lehetnének biztonságban, ha kitörne a harmadik világháború. Készült is egy lista azokról a helyekről, amelyek jó eséllyel túlélnék a konfliktusokat.

Biztonságban a harmadik világháború idején

A rangsor egy igazán különleges helyszínnel indul, amely nem is ország, hanem egy nagy kontinens: az Antarktisz. Noha az örök fagy birodalma még tényleg egy ideális hely is lehetne, a Föld legdélibb részén való elhelyezkedése, no és az éghajlati viszonyai miatt valószínűleg kevesen gondolnának arra, hogy ott húznák meg magukat egy esetleges világháború kitörésekor. 

Valószínűleg kevesen indulnának az Antarktiszra, ha kitörne a harmadik világháború
Valószínűleg kevesen indulnának az Antarktiszra, ha kitörne a harmadik világháborúdan_alto / Getty Images Hungary

Jöjjenek az országok!

Másodikként már egy elérhetőbb úti célt rajzoltak a térképre: Argentínát. Bár a dél-amerikai ország több konfliktusba is keveredett már a történelme során, mégis biztonságosnak találják: úgy vélik, egy esetleges atomtámadás utáni éhínséget a legnagyobb eséllyel itt lehetne túlélni, köszönhetően a területén található ellenálló termények bőségének, például a búzának.

A lista harmadik helyén az az ázsiai Bhután áll, amely az 1971. szeptember 21-i, Egyesült Nemzetekhez való csatlakozása után kijelentette, hogy semleges az összes konfliktus tekintetében – ezzel a magatartással magas helyezést ér el a Globális Béke Indexen

Emellett Bhután földrajzi elhelyezkedése és hegyvidéki területeinek gazdagsága miatt is megnyugtató biztonságot jelenthetne. 

A biztonságot adó országok negyedik helyezettje egy ugyancsak dél-amerikai ország, a közel 6500 kilométernyi tengerparttal rendelkező Chile. Hasonlóan az előbb említett keleti szomszédjához, Argentínához, megannyi növényben és természeti erőforrásban bővelkedik, és fejlettségét tekintve is az első a kontinensén.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek