Tényleg csak azért járnak a férfiak szexmunkásokhoz, mert beszélgetni akarnak?

GettyImages-1093725508

Ne szépítsük az igazságot: a szexmunkásoké a legrégebbi szakma a bolygón.

A kapucinus majmoknak a tudósok megtanították a pénz fogalmát. Egy majom nagyon hamar rájött, hogy ha nem tud pénzt szerezni a kutatótól, akkor gyorsabban megkaphatja amit akar, ha szexel egy másik majommal.

A szex alapvető szükséglet az állatvilágban minden faj fennmaradásához. Azonban a szexen túl a lényeknek kommunikálniuk és kapcsolódniuk is kell.

A szex fizikai aktusa fizikai kapcsolat, míg a kommunikáció pszichológiai aktus, és ha mélyebben megvizsgáljuk a szükségletek egymáshoz viszonyított hierarchiáját, akkor az érzelmi szükségletek magasabban helyezkednek el, mint a fizikaiak. Ha viszont ez a valós helyzet, akkor mégis miért fizetnek a férfiak a szexmunkásoknak csak azért, hogy beszélgessenek velük? A Your Tango megtudta.

1. Beszélni egy idegennel sokszor könnyebb, mint egy ismerőssel

Közhely ide vagy oda, a mondás helytálló; az ember társas lény. Még az introvertáltaknak is kommunikálniuk és kapcsolódniuk kell másokkal. Gyakran könnyebb azonban egy problémát egy idegennel megbeszélni, mint valamely barátunkra vagy szerettünkre támaszkodni ez ügyben.

Mindenkinek jólesik, ha meghallgatják, és nem ítélik el.

A férfiak ugyanúgy szeretnek beszélgetni és kapcsolódni másokkal, mint a nők, viszont amikor kapcsolatteremtésről van szó, a nekik gyakran nehéz dolguk van más férfiakkal. Bár megbeszélhetik a sportot, a hobbikat, a projekteket és az utazásokat, de ha személyes ügyekről van szó, valójában ők is félnek, hogy a barátaik megítélik őket.

Időnként még az extrovertált férfiaknak is kihívást jelenthet mélyebb dolgokról beszélni. A szexmunkásoknak viszont könnyebben kiöntik a szívüket.

Ez sok olyan emberre is igaz, akik különböző neműek, és magas pozíciójuk van. A sebezhetőségnek pedig ára van, és ezt ők nagyon jól tudják, így könnyen előfordulhat, hogy attól tartanak, hogy elveszítik pozíciójukat akár család-, közösség-, vállalat- vagy államfőként.

2. Néhány férfi úgy érzi, nem mehet terápiára

Sok otthonban és kultúrában tabunak számít terápiára járni. Sokakban még mindig nagyon mélyen gyökerezik, hogy csak az őrültek járnak pszichológushoz, vagy az, hogy csak a gyengéknek van szükségük ilyesmire.

Mások úgy érzik, hogy ha van kivel kötődniük, akkor nincs szükségük terápiára, mert a szeretteik mellettük állnak.

Ezek viszont még nagyobb nyomást gyakorolnak a férfiakra, hogy megtalálják az érzelmi kiutat. Olyan is van, aki úgy érzi, hogy a terapeutának hatalma van, és ítélkezik is felette.

Megint mást az aggaszt, hogy a terapeutánál tett látogatásáról valaki tudomást szerez, vagy akár megjelenik a kórtörténetében, esetleg a munkáltatója is megtudja, hogy hol járt, és ez sértheti a férfias imázsukat. Ironikus módon tehát kevésbé tűnik bonyolultnak egy szexmunkással való találkozás.

GettyImages-121921209
Tsuji / Getty Images Hungary

3. A terapeutának van tekintélye, a szexmunkásnak nincs

Sokan haboznak felkeresni egy terapeutát, mert ez azt jelentheti, hogy beismernek maguknak valamilyen gyengeséget vagy esetleg mentális betegséget. Van egy olyan feltételezés is, hogy a terapeuta azt akarja, hogy valaki foglalkozzon a problémáival, de ez az ember egyszerűen nem hajlandó elhinni, hogy neki márpedig van problémája.

Azt hiszik, csak szükségük van valakire, akivel beszélhetnek. És még az is lehet, hogy talán ez igaz is.

Míg a terapeuta megpróbálja irányítani a beszélgetést, jegyzetel és visszacsatolást ad, addig egy szexmunkást testvérnek vagy közeli barátnak érez. Úgy érzik, hogy kevesebbet kockáztatnak, mint ha a partnerüknek, egy családtagjuknak vagy egy terapeutának nyílnának meg. 

Az viszont teljesen biztos, hogy a szexmunkás soha nem fogja nyilvánosságra hozni a történeteket, amiket hall, és azokat nem használja fel ellenük.

Ez pedig megkönnyíti a szexmunkásokkal való beszélgetést és a bizalmat.

4. A szexmunkás a magányosok bizalmasa lehet

Azok a férfiak, akiknek nincs kivel beszélniük, tulajdonképpen bármikor felkereshetnek egy szexmunkást, és ezt úgy élik meg, mintha csak meglátogatnák a legjobb barátjukat. És itt most tényleg nem a szexről van szó.

A nők általában úgy oldják meg a problémáikat, hogy testvéreikkel vagy barátaikkal beszélgetnek, esetleg terápiára járnak. A férfinak van felesége vagy élettársa, de hova menjen, hogy beszéljen a problémáiról, és közben ne azt érezze, hogy elítélik? – teszi fel a kérdést a cikk szerzője, majd azt boncolgatja, hogy miért nem beszélget egymással két ember a problémákról, akik párkapcsolatban élnek.

5. A partnerek gyakran elakadhatnak, ha mélyen személyes kérdésekről van szó

Lehet, hogy egy párkapcsolatban két ember olyan fontos dolgokról beszél, mint a gyerekek és a pénzügyek, de nehezebb az ügy, ha a szív dolgai kerülnek középpontba. 

Ezzel szemben beszélhetnek a szexmunkásokkal a házasságukkal, otthonukkal, munkájukkal és minden mással kapcsolatos csalódásukról. Időnként az is megesik, hogy túlságosan szeretik a párjukat, és nem akarják őt megbántani, vagy éppen azzal tetézni a bajt azzal, hogy a sajátjukról beszélnek.

Mi történik, ha egy férfi csak azért fizet a szexért, hogy beszéljen?

A szexmunkások gyakran segítenek a férfiaknak hazatalálni feleségükhöz vagy partnerükhöz és családjukhoz, hiszen ő érzelmileg nem kötődik az ügyfélhez. Ez segít nekik objektívek maradni, és elvárásaik sincsenek. 

Szóval, hogy miért fizetnek a férfiak a szexért, ha csak beszélgetni akarnak? A társadalmi, kulturális és nemi normákból következik, hogy rengeteg oka van annak, miért érzik nagyobb biztonságban magukat egy szexmunkás mellett, mint egy terapeutával vagy egy szeretett személlyel.

Hogy ez így rendben van-e, illetve ki hogyan akarja élni a saját életét, azt  mindenki maga tudja eldönteni. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra