Férfira van szükséged? Már kölcsönözhetsz is Magyarországon

GettyImages-2037926
Olvasási idő kb. 5 perc

Külföldön már bevett szokás, éppen ezért senki nem talál abban semmi kivetnivalót, ha egy egyedülálló nő férfipartnert kölcsönöz, ha nem szeretne egy céges buliba, egy színházi előadásra egyedül érkezni, vagy egy hétvégi kirándulásra magányosan elmenni. A szolgáltatás, amikor a férfiak fizetségért cserébe idejüket és társaságukat adják a hölgyeknek, néhány hete már Magyarországon is elérhető.

A Man4you hazai férfikölcsönző létrehozásának ötletgazdája egy középkorú hölgy, aki kezdetektől fogva a háttérmunkában vállal jelentős szerepet. A szolgáltatást a projektben menedzserként tevékenykedő Kellner Dénes képviseli a nyilvánosság előtt, aki a Dívány kérdéseire válaszolva is hangsúlyozta: a férfikölcsönző nem társkereső, és a kikölcsönzött férfiak nem nyújtanak szexuális szolgáltatást.

Mi adta az ötletet, hogy útjára induljon az első magyar férfikölcsönző?

Az egyik ok az volt, hogy egyre jobban kezd kiveszni a viselkedéskultúránkból a nők felé való udvariasság, figyelmesség. Olyannyira igaz ez, hogy sokszor már az kelt feltűnést, vagy válik gyanússá, és valamiféle hátsó szándékosságot sejtet, ha egy férfi előzékenyen viselkedik egy nővel. Másrészt a párkapcsolatok is megváltoztak, és ha egy egyedülálló nő nem szeretne kísérő nélkül maradni egy programon, egy rendezvényen, akkor bizony nem sok lehetősége nyílik arra, hogy ezt valahogyan orvosolja. Ellenben a férfiaknak hasonló esetben sokkal szélesebb a paletta, arra az esetre, ha nem szeretnének egyedül mutatkozni.

Sok nő kudarcként éli meg, ha egyedül él
Sok nő kudarcként éli meg, ha egyedül élfotostorm / Getty Images Hungary

A tapasztalataink azt igazolták, idehaza is lenne igény a férfikölcsönző szolgáltatás nyújtotta előnyökre, főként azért, mert sok hölgy fejében él az a sztereotípia, hogy ha egy nő egyedül van, az egyenértékű a kudarccal, a sikertelenséggel, és úgy érzik, a lesújtó pillantások céltáblái lesznek egy-egy összejövetelen.

A nők mire hivatkoznak, miért vannak egyedül?

Túl sok tapasztalatunk e téren még nincs, hiszen mindössze néhány hónapja indult el a szolgáltatás, abban azonban biztos vagyok, hogy a hibát semmiképpen sem magukban kellene keresniük a hölgyeknek. Egyre több nő választja a karrierépítést a családalapítás helyett, és próbál önállóan élni ahelyett, hogy a szőke hercegre várna a fehér lovon. Ma már szinte természetes, hogy a nőknek van olyan életszakasza, amikor egyedül vannak. Lehet ez akár egy válás után is, de lehet azért is, mert a munkája, a karrierje miatt nem jut ideje azzal foglalkozni, hogy ismerkedjen.

Kik azok a nők, akik a férfikölcsönző potenciális ügyfelei lehetnek?

A 25 és 45 év közötti hölgyek, ugyanis azt tapasztaljuk, hogy az 50–60 éves nők már nem aggódnak amiatt, ha egyedül kell megjelenniük valahol, míg a 25 év alattiak ezt megoldják úgy, hogy megkérik valamelyik haverjukat, hogy kísérje el őket moziba, színházba vagy egy buliba.

Hogyan történik a férfiak kiválasztása? Van például egy fotós adatbázis, amiből válogatni lehet?

Természetesen van egy adatbázisunk a férfiakról. Mindenképpen a hozzánk forduló nők vannak előnyben, ugyanis ők látják először a férfiakat, akik közül választhatnak, míg a férfiak csak akkor találkoznak az ügyfelünkkel, ha ő megkeresi őket.

Milyen programokra lehet igénybe venni a férfiakat?

A legkülönbözőbb programokra lehet kérni őket, lehet az egy egész napos kirándulás, mozi- vagy színházlátogatás, de akkor is állunk rendelkezésre, ha valakinek arra van szüksége, hogy egy férfi autóval elfuvarozza valahová. Fontos hangsúlyozni, hogy ez nem társkereső, és az ügyfeleink nem kérhetnek szexuális szolgáltatást. 

A férfikölcsönzőben elérhető férfiak akár moziba is elkísérik a hölgyeket
A férfikölcsönzőben elérhető férfiak akár moziba is elkísérik a hölgyeketskynesher / Getty Images Hungary

Kik azok a férfiak, akikkel együtt dolgoztok, akiket partnerként a hölgyek maguk mellé választhatnak?

Jelenleg nyílt regisztrációval dolgozunk, később lehet, hogy ezen majd változtatni fogunk. De már most nagyon figyelünk a hölgyek visszajelzéseire, és ha valakivel kapcsolatban bármilyen problémát tapasztalunk, attól a férfitól megválunk. Egyelőre erre még nem volt szükség, és abban is szerencsésnek érzem magunkat, hogy eddig valóban csupa úriember keresett meg bennünket, értem ezalatt a megjelenésüket és a modorukat is.

Mennyibe kerülnek a szolgáltatások?

Fontos tudni, hogy diszkréten kezeljük a férfikölcsönzés pénzügyi részét, mi nem szabjuk meg az árakat. Ügynökségként csupán tagdíjat kérünk. Ha az együttműködés létrejön, két felnőtt embernek kell megegyeznie, mi csupán abban vállalunk szerepet, hogy összehozzuk a feleket. Azt, hogy mennyiért és mennyi időre szól majd a kölcsönzés, azt nekik kell egymás között eldönteniük. Általánosságban elmondható, hogy a férfiak 3000–5000 forintos óradíjjal dolgoznak, és van olyan is, aki az első óráért nem kér semmit. Ezenkívül pedig nyilván a hölgynek kell állnia a kibérelt férfi fogyasztását is.

Egy tanulmány megállapította, hogy a szerelmi kapcsolatok tompítják a fizikai fájdalmat, erősítik az immunrendszert, és lassítják az öregedést. Ha szeretnéd tudni, hogy a szerelem milyen egyéb jótékony hatással van még a szervezetünkre, olvasd el az erről szóló cikkünket is.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek