Erzsébet királynő nem akar az Év öregje lenni

Az, hogy ki az öreg, nézőpont kérdése. Erzsébet királynő sem tartja magát annak, noha pár napja éppen azon lovagolt a sajtó, hogy bottal jelent meg a nyilvánosság előtt, amire 2003 óta nem volt példa. 

A 95 éves királynő humoránál van, erről tesz tanúbizonyságot válaszlevele a brit havilapnak, az Oldie-nak, amely az „Év idős emberének” szerette volna megválasztani őt. A  meglehetősen szellemes választ Erzsébet titkára adta írásba a következő szavakkal: 

Mindenki annyi idős, amennyinek érzi magát. Ezért Őfelsége nem hiszi, hogy megfelelne a kritériumoknak, így el sem fogadhatja a díjat. Minden esetre bízik abban, hogy méltó helyre kerül az elismerés.

Az Év öregje díjat egyébként minden évben egy laza szertartáson osztják ki. A korábbi nyertesek között volt Eileen Atkins, Glenda Jackson, Peter Blake és David Hockney. Persze nem mindenki ignorálta a családból a díjat és magát a rendezvényt sem. A királynő menye, Camilla, Cornwall hercegnéje ugyanis megjelent az Oldie díjátadó ebédjén, hogy olyan kitüntetéseket adjon át, mint az „Év kötőművésze” vagy az „Év igazán finom öregembere”.

GettyImages-1346539029
Chris Jackson / Getty Images Hungary

Az egyébként  74 éves Camilla (Lásd fenti képünkön szemben a királynővel) észrevételeiben méltatta az öregedés előnyeit. Figyelheted, ahogyan az unokáid felnőnek, tudva azt, hogy a látogatás után hazamennek, van időd olvasni vagy eljönni ehhez hasonló, szórakoztató ebédekre – írta meg a People.

Az Oldie szerkesztősége tele lehet royal fanokkal, a királynő férjét, Fülöpöt, aki áprilisban 99 évesen halt meg, 2012-ben az Év férjének választották. A szép kort megélők száma a családban itt nem ér véget, a királynő édesanyja 2002-ben 101 éves korában halt meg.

A CNN a cikk írásakor hozta azt a rendkívüli hírt, hogy II. Erzsébet királynő vonakodva ugyan, de elfogadta az orvosi tanácsot, miszerint törölje a szerdára és csütörtökre tervezett észak-írországi utazásának állomásait – közölte a Buckingham-palota. Ennek értelmében orvosai tanácsára pihen néhány napot. Egy palotához közeli forrás sietett leszögezni, nem Coviddal kapcsolatos az előírt pihenő. A CNN-nek nyilatkozó forrás megerősítette, "Őfelsége jó hangulatban van, és kifejezetten csalódott, hogy le kell mondania a találkozóit. A királynő legmelegebb jókívánságait küldi Észak-Írország népének, és várja a mielőbbi viszont látást".

Oszd meg másokkal is!
Mustra