Először láttam a fiút, amikor megcsókolt

volt_m„Se szó, se beszéd odalépett hozzám egy fiú, és megcsókolt. Két napig jártunk utána." A csajozási és pasizási szokásokat mértük fel a VOLT fesztiválon.

A trend sajátos: a fiúk néha ismeretlen lányokat csókolnak meg, ismeretlen lányok sátrába bújnak be, a kedvenc csajozós dumájuk pedig: ismerlek valahonnan. Ismerkedési trendkörkép a fesztiválon.

Véget ért a soproni VOLT fesztivál. A koncerteken kívül a boldogsághoz hozzájárult a fesztiválkolbász mellett megjelent pljeskavica, az ülőalkalmatosságként szolgáló szétvágott kocsibelsők, sok-sok bikinis lány, és az összeláncolt Soproni sörbarátok. A Soproni sátorban karkötővel összekötötték a merész vállalkozókat, akiket két óránként ingyen sörrel jutalmaztak hűségükért. A félig bezárt wc ajtóra tapadt összebilincselt egyik fél, vagy az együtt zuhanyzásra „kényszerülő" párok igazán bájos látványt nyújtottak. Ekkor döntöttük el, hogy a csajozási és pasizási szokásokat mérjük fel.

Kevés az ijesztő részeg

A nagyközönség elég fiatal, főleg 17-23 között. Sok a szép bikinis lány és az őket fűző fiúk. Ez a rituális fesztiválvadászat barátságos hangulatban zajlik. Lányként fél óránként udvarlókba botlunk, de a szenvedélyes viszonyok csak az éjszakára köttetnek. Új nap, új vadászat, új hódítás.

Az volt az összebenyomásom, hogy itt nem a túlburjánzó nemzetközi kultúrvásár és partiorgia a jellemző, mint a Szigeten, ez inkább egy családias hippi falu. Kevesebb volt a külföldi, kevesebb az elveszetten kószáló, ijesztően részeg sátorlakó, kevesebb az extrém külső. Több a vidéki, és valahogy barátságosabb, bizalomgerjesztőbb a hangulat. Reggel nincs az embernek apokalipszis utáni hangulata a szemétbe öltöztetett réteken, hanem inkább lecsap egy jó kis függőágyra a földdomb fái közt, vagy belelógatja a lábát a felfújható gyerekmedencébe. A kicsiség nagy előny. Kevesebb dolgot akarnak eladni, elmagyarázni, vagy elkérni, és már az első nap után otthon érezzük magunkat.

A szerelem két napig tartott

A csajok lenge öltözete felbátorítja a srácokat, s viszonylag kevés volt a pár, úgyhogy szabad a pálya! Sok fiú a szokásos, kicsit uncsi dumával nyomul, hogy ismerlek valahonnan, tuti. Vadul filózik, bepróbál pár neves felsőoktatási intézményt, s közben megfeszíti vállizmát. Ha nem jött össze a dolog, de a srácnak van humora (mint az én esetemben), akkor másnap újra próbálkozik, de már szürreálisabb bölcsis, vagy ovis emlékképekkel.

Vicces látvány az is, mikor a már említett sör akció keretében összekötött párok egyik tagja a másikkal a csuklóján próbál flörtölni valakivel. És persze ne feledkezzünk meg a mindig előforduló esetről, amit most három BGF-es lánnyal dumáltunk meg nagy egyetértésben: „A srác eltévedt, s hajnalban véletlenül a mi sátrunkba kezdett bemászni" - kezdi Brigitta. Azért ezt mi lányok általában nem szeretjük, és a srác a lány alvási szokásaitól függően lesz kitessékelve, vagy egyenesen messzibb égtájra küldve, mint ahogy ezt Brigitta is tette a „fogatlan punkkal".

{gallery}volt{/gallery}

A legextrémebb sztori azé a lányé volt, akihez elmondása szerint „egyszerűen csak se szó, se beszéd odalépett egy fiú, és megcsókolt". E vadromantikus kezdetet két nap „járás" követtett, majd a zord valóság, a fesztivál vége zárta a kalandot.

Kata, a fotóriporter lány meglátta, lefényképezte, és megszerette. Elmesélte, hogy tavalyelőtt a Manu Chao koncert után vizuális kánaán volt, sok volt a zenei mámorban élvezkedő járókelő. Ő serényen kattingatott, s egy bizonyos kép elcsattanása után a helyes alany odalépett, bemutatkozott és innentől egy két hónapos románc vette kezdetét. „A kalandnak sajnos a Budapest-Szombathely távolság vetett véget, de tiszta durva, hogy meg van örökítve, amikor először egymásra néztünk"

Tanítás Réz Andrástól
A koncerteken kívüli programok közül az egyik legkülönösebb egy diskurzus volt a televízió sátorban az atomenergia vs. fenntartható fejlődésről, vagy az Avatárokról és a mozi jövőjéről. „Mi történne akkor, ha egy vasalt csizmával este ki kéne rugdosni egy kölyökmacskát a házból? A dologban az a furcsaság, hogy ha nem szereted a macskákat, akkor sem biztos, hogy a macskakölyköt képes vagy vegzálni. Mert a kölyökállat testarányai szinte automatikusan váltanak ki belőletek egy olyan választ, hogy nem tudjátok őket bántani" - kezdte előadását Réz András az Avatarról. Aki ekkor menekülőre fogta, az átnézhetett egy jó kis Tápszínház előadásra, vagy félmeztelenül kifeküdhetett egy árnyékos erdei útra, mint ahogy azt sokan lazán megtették.

Amikor a fesztivál utolsó napján, hajnalban visszakoválygunk a sátorhoz, halljuk az alvóhelyünk mellett elhaladó sorstársaink párbeszédeit elalvás előtt, olyan közelről, mintha a fülünkbe duruzsolnák: Miért mosok én általában fogat? Elegem van a szexből! Majd ne kérdezz semmit, csak vedd le a bugyidat és a melltartódat. Ilyen beszélgetés-mozaikok jutottak el hozzánk. Ennek is megvan a varázsa. A következő fesztivál a csütörtökön kezdődő Balaton Sound lesz, új esélyek nyílnak a szürreális ismerkedésre.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.