Új frissítés érkezett: amíg nem telepíted, veszélyben van a géped

GettyImages-1073867592

Fontos biztonsági javítást adott ki a Google a Chrome böngészőhöz. A rendkívüli frissítés a következő napokban mindenkihez megérkezik, komoly hibát javít ki.

Roppant fontos frissítést kell minden felhasználónak telepítenie, aki a Chrome böngészőt használja. A CVE-2024-4671 kód alatt nyilvántartott sebezhetőség pontos részletei nem ismertek – erről csak akkor szokott a techóriás nyilatkozni, amikor az érintett eszközök nagy része már védett. Annyit azonban lehet tudni, hogy a hibát kihasználva a támadók speciális HTML-oldalak segítségével kártékony kódokat futtathatnak a felhasználó számítógépén. 

A Google azt is közölte, hogy a Chrome melyik verziói védettek már a sérülékenység ellen. Ezek:

  • Windows/macOS: 124.0.6367.201/.202
  • Linux: 124.0.6367.201

A frissítés a Google szerint a következő napokban mindenkihez meg kell, hogy érkezzen. Hogy melyik verzió fut jelenleg a gépeden, azt a Beállítások – Súgó – A Google Chrome névjegye menüpontban tudod ellenőrizni.

Amíg nincs telepítve a Chrome frissítése, a hiba miatt roppant sebezhető a számítógéped
Amíg nincs telepítve a Chrome frissítése, a hiba miatt roppant sebezhető a számítógépedChesnot / Getty Images Hungary

Korábbi problémák a Chrome-mal

Nem ez az utóbbi időben az egyetlen probléma a Chrome háza táján. Nemrégiben arról érkeztek hírek, hogy egyes oldalak nem töltődnek be. Ahogy arról a Dívány is írt: a Google Chrome egyik legfrissebb, 124-es verziójának települése óta számos weblapnál merülnek fel betöltési hibák az elmúlt időszakban. A fejlesztés a böngésző új, a kvantumszámítógépeknek is ellenálló titkosítási mechanizmusát hivatott szolgálni, azonban sok esetben olvashatatlanná tett egyes weblapokat.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek