2018 legidegesítőbb randitrendjei: visszasírjuk még a sima ghostingot...

A randizás 2018-ban sem lett egyszerűbb, sőt. A kapcsolatkeresés online világba való átkerülésével évről évre több módja van annak, hogy nagyon nem elegáns módon koptassuk le azokat, akiktől nem akarunk semmit, és hitegessük, akikkel még nem tudjuk, mit szeretnénk kezdeni.

A ghosting már vagy 3 éve bevett kifejezés azok körében, akik társat keresnek. Veled is megtörtént már, hogy egy tök ígéretesen induló ismerkedésnek egyszer csak minden átmenet nélkül lett vége, olyannyira, hogy a másik fél egyik pillanatról a másikra nyomtalanul eltűnt? Nem írt rád, nem telefonált, sőt fel sem vett? Ha így volt, akkor tudod, mi a ghosting: az, ami a szürke szamárral is megtörténik, ha nagy a köd.

The Independent összeszedte azokat a szavakat, amik segíthetnek leírni a 2018-ban tömegesen előforduló randizási stikliket. Ha szingli vagy, életmentő lehet ez a szótár, ha pedig párkapcsolatban élsz, dőlj hátra nyugodtan, és köszönd meg magadnak, meg a partnerednek, hogy nem kell ilyesmiknek kitenned magad.

Keringés/ólálkodás – orbiting

2018-ban már nemcsak nyom nélkül eltűnők, de úgynevezett „legyeskedők” is keserítik a naiv randizó szájízét. Partnered ghostingolt? Biztosan nem örülsz neki. De ha ezek után azért néha reblogol a tumblr-en, néha-néha lájkolgatja a képeidet, lehet, hogy visszasírod azt az időt, amikor teljesen el volt tűnve. Elég furcsa, sőt kicsit ijesztő is, hogy olyan, mintha lenne, de közben nincs is. Mi azt javasoljuk, ne menj bele az ilyen játékokba, és blokkold inkább te az illetőt.

Sunyítás – curving

Ez is egyfajta koptatási kísérlet, amihez jellemzően az fordul, akiben nincs elég bátorság, hogy egyenesen megmondja, nem téged keres. Nem arról van szó, hogy egyszer csak már egyáltalán nem válaszol a leveleidre, hanem arról, hogy csak napok múlva ír vissza valami teljesen átlátszó indokkal: bocs, nagyon sok dolgom volt, hű, pedig nagyon jó lett volna találkozni, stb. Nehogy bedőlj neki, kamu az egész. Legközelebb megint ott találod magad, hogy napokig vársz a válaszára. Mind elfoglaltak vagyunk, de egy pár sort küldeni tényleg csak néhány másodperc, ennyit biztosan szakítunk arra, aki érdekel.

Húzás – breadcrumbing

Nagyon gyakori. Onnan ismered fel, hogy az ember, akivel épp ismerkedni próbálsz, csak morzsákkal etet, hogy mindig csak keveset ad magából, hosszabb-rövidebb időkre eltűnik, néha viszont nagyvonalúan bókol, sőt ő veszi fel újra a beszélgetés fonalát. Az Instán azt írja egy fotódra, hogy gyönyörű vagy, majd napokig nem veszi fel a telefont. Rád ír, megkérdezi, hogy vagy, de a válaszodra már nem reagál. Ettől azért eléggé jól be lehet csavarodni. Ha nem szeretnél Lázár lenni a csókok lakomáján, jobb, ha elkerülöd azt a típust, mert csak a hiúságát legyezgeti veled.

Húzós fickónak néz ki
Húzós fickónak néz kiShutterstock

Füllentgetés – kittenfishing

Az angol elnevezés a catfish kifejezésből jön. Ezt arra mondják, amikor valaki az online világban alteregót épít fel magnak, álnévvel, álprofilképpel rendelkezik. Az ilyen trollkodással és más emberek idejének rablásával szórakoztatja magát. A Kittenfish nem ennyire rossz arc, de ő sem bontja ki az igazság minden részletét. Pár évvel ezelőtti profilkép, amin még volt haja, vagy nem volt 30 kiló súlyfeleslege? Mondjuk, tényleg ő van a képen, de lehet, hogy az első talin csak pislogsz, mint a kiszántott vakond. Elkerülni nehezen tudod, de legalább arra vigyázz, hogy te ne legyél ilyen. Még ha ártatlannak is tűnik azt füllenteni a hobbiszakács srácnak, hogy érdekel a gasztronómia, elég ciki lesz, ha kisül, hogy egy palacsintatésztát sem tudsz kikeverni.

Mondjuk, J.Lo-nak még a kamu is egész jól áll. 

Válaszmegvonás – R-bombing

A ghosting még elegáns megoldás ehhez képest. Ugye milyen idegesítő, amikor látod, hogy valaki olvasta az üzenetedet, mégsem válaszol rá semmit? Ez a típus ebből űz sportot, és ezzel nem véletlenül kerget az őrületbe, mert azt üzeni, hogy amit írtál, annyira érdektelen, hogy semmit nem lehet és kell hozzáfűzni. Ugyanez a típus szokott a telefonnal kapcsolatban is mentegetőzni: „Jaj, hát nem vagyok egy nagy telefonálós”. Jézusom.

Kísértés – zombiing

Hidd el, van annál rosszabb, mint amikor egy ígéretes partner nyom nélkül felszívódik, nem keres, sőt blokkol, szóval kizár az életéből. Például az, amikor feltámad hamvaiból, egyszer csak megint írogatni vagy hívogatni kezd. Nem tudom, hogy vagy vele, de én egyből arra gondolnék egy ilyen helyzetben, hogy gyorsan el kellett még tenni valakit (mondjuk, egy csajt) láb alól, de most már minden oké. Vagy arra, hogy na, most kezdett el annyira unatkozni, hogy felhívjon. Egyik lehetőség sem túl biztató.

Kirakatrendezgetés – Instagrandstanding

Lehet, hogy veled is előfordult már, hogy egy-egy posztot, képet úgy csináltál meg, hogy olyasvalakinek az ízlésére szabtad, akinek fel szeretted volna kelteni a figyelmét. Tudod, hogy él-hal a hegymászásért, ezért bementél a Mountexbe cipőt próbálni, és még az Instára is feltettél egy képet? Tudod, hogy szereti a régi filmeket, ezért siettél közölni a Facebookon, hogy épp az Egy szoknya, egy nadrágot nézed? Nem mondom, hogy kártékony, legalábbis a másik félnek nem árt. De arra, aki csinálja, nem vet jó fényt. Akármennyire lazán is csinálod, izzadságszagú lesz, és ha véletlenül komolyra fordul a megcélzott illetővel a dolog, úgyis kiderül, hogy életedben nem volt még túracipő a lábadon.

Szóval csak óvatosan. Legyél résen, és ha észreveszed, hogy új csetpartnered túlságosan is képben van a lerázási trendekkel kapcsolatban, inkább te lépj először.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek