17 rossz szokás, amikről simán leszokhat az okostelefonja segítségével

Ön is azok közé tartozik, akik utálnak takarítani, többször lenyomják a szundi funkciót, részegen smsezgetnek az exnek, vagy túl sokat költenek? Ezekre és még sok másra is mutatunk telefonos alkalmazásokat, amelyek segítségével elhagyhatja ezeket a rossz szokásokat. Az ötleteket a Distractify oldalán találtuk, és bár akad köztük olyan, ami nem győzött meg bennünket, találtunk közöttük néhány igazán hasznosat is. 

Nem képes időben felkelni? Math Alarm!

Többször írtunk már arról, hogy a szundi funkciót miért kell elkerülni, de őszintén szólva mi is belecsúsztunk egyszer-egyszer a használatába. Most viszont egy olyan, mobiltelefonra letölthető applikációt mutatunk, amely segítségével örökre elfelejtheti a szundi használatát. Az alkalmazás lényege, hogy csak akkor hallgat el az ébresztő, ha ön helyesen megold meg egy (egyszerűbb) matematikai feladatot. Mivel emiatt már kizökken az álomból, könnyebb kikelni az ágyból is. 

1 196578d5d624cc2e13e756b4aeb6e88ea 650x

Ezt az alkalmazást innen töltheti le Androidra vagy iPhone-ra. 

A lakótársai mindig ellógják a mosogatást? Chorma!

A következő alkalmazást leginkább azok tudják hasznosítani, akik többen laknak együtt közösen, és mindegyiküknek van okostelefonja. A Chorma használatával, simán követni lehet, hogy ki mikor vitte ki a szemetet, takarította ki a fürdőt, vagy éppen mikor etette meg a halakat. És mivel szinkronizálni lehet az adatokat, még csak az sem kell, hogy találkozzon lakótársával, hogy egyeztessenek. Zseniális!

2 17175b1e34032024aa7147e00f6f5ac0 650x

Ezt az alkalmazást innen töltheti le Androidra vagy iPhone-ra. 

Nehezen veszi rá magát a takarításra? UnFuckYourHabitat!

Az UnFuckYourHabitat (aminek nevét az alkotók az App Store kérésére UnFilthYourHabitatre módosították) takarításra ösztökél, mégpedig okosan, a zónázós takarítási módszer gyakorlati megvalósításához adva segítséget. Ez önmagában nem is volna akkora kunszt, csakhogy - amint eredeti nevéből sejthető - mindezt egy igazi mocskosszájú, rohadék kiképző őrmester stílusában teszi, csak hogy a delikvens ne nagyon merje ellógni a feladatokat. Ha ön úgy érzi, pont arra van szüksége, hogy feladatai teljesítése közben folyamatosan cseszegessék, jobb, ha iPhone-ra vált, mert egyelőre még csak arra érhető el az applikáció, de dolgoznak az Androidos verzión is.

2 e18a7badb460fd58debbf65c73d2b7e2 650x

Ezt az alkalmazást innen töltheti le iPhone-ra. 

Másnap reggel már megbánja? Stop Drunk Texting!

Ez az a program, amit minden egyedülállónak vagy „szakításközelinek” le kellene töltenie a telefonjára, ugyanis ennek használatával esélyük sem lesz arra, hogy miután érzelmes részeggé itták magukat, olyat tegyenek, amiket másnap, józan állapotukban már megbánnának: smsezgessenek vagy hívogassák az exet. Sajna ez kifejezetten csak a szöveges üzenetekre és hívásokra specializálódott program, így a különféle egyéb csevegőprogramokat nem lehet ugyanígy kordában tartani vele, pedig igény valószínűleg erre is lenne...

4 64a3864728d2aa12ffe8da3ac8b2714 650x

Ezt az alkalmazást innen töltheti le iPhone-ra és Androidra egyaránt. 

Nem tudja, mennyit adjon a pincérnek? Global Tipping App!

A Global Tipping Appnak óriási rajongói vagyunk, ugyanis zavarba ejtő helyzeteket képes okozni, hogy a világ mely részén miképpen kell jattot fizetni, egyáltalán kell-e. Ez a szoftver 30 ország jattolási szokásait gyűjtötte egy csokorba, így azonnal megtudhatja, mennyi jár a fodrásznak, felszolgálónak, taxisnak stb…

5 29fad6c5304cff144e6483508ecafa48 650x

Ezt az alkalmazást innen töltheti le Androidra vagy iPhone-ra. 

Nem tartja be a fogadalmait? Gym Pacts!

Jópofa ez az app is, ami arról szól, hogy kapjon pénzt az egészséges életmódjáért azoktól, akiknek ez - minden fogadalmuk ellenére - nem sikerült. Ehhez csak az kell, hogy ön pontosan betartsa a vállalásait, azaz elvégezze az aznapra ütemezett edzését, vagy azt és annyit egye, amennyit célként kitűzött. Készítenie kell egy heti edzéstervet, illetve egy étrendet, és felajánlani egy összeget, amit a többi Pacts-felhasználó között osztanak szét, ha ön éppen nem tartott volna be valamit a saját vállalásai közül. Mivel veszteni senki sem szeret, főleg pénzt nem, biztosan nagyon motiváló lehet ez a szoftver. Hajrá!

6 9ff706cade3cd9fd41a2b89fab16100c 650x

Ezt az alkalmazást innen töltheti le iOs-ra és Androidra is

Habzsolva zabál? Eat Slower!

Azt már nem nagyon kell elmagyaráznunk senkinek, miért fontos, hogy étkezés közben ne nézzen tévét vagy netezzen, és miért figyeljen oda arra, hogy mindent gondosan megrágva egyen. Ezt az appot azért enyhén túlzásnak találjuk, de ki tudja, hátha valakinek mégiscsak ez segít odafigyelni arra, hogy ne zabálja túl magát, mielőtt az agyának egyáltalán esélye lenne észlelnie, hogy már eleget evett. Az Eat Slower! azt ígéri, hogy ha túl gyorsan eszik, így képes lesz odafigyelni rá, hogy a megfelelő ideig rágja a falatot.

7 3c86b3188ac610e44b3480019132b522 650x

Ezt az alkalmazást innen töltheti le Androidra vagy iPhone-ra.

Elfelejt eleget inni? Carbodroid!

Arról is írtunk már, hogy mennyi folyadékot érdemes egy nap fogyasztani, de ha elmerül bármilyen tevékenységben, valóban előfordulhat, hogy elfelejtkezik közben az ivásról. Hogy mégis tartani tudja a megfelelő napi mennyiséget, segíthet ez az applikáció, amin természetesen még figyelmeztetőt is be lehet állítani, hogy jelezze, ha kezd dehidratálódni a szervezete, azaz keveset ivott aznap.

8 ad8eee8148ee544dc47ec670d94b1998 650x

Ezt az alkalmazást innen töltheti le Androidra vagy iPhone-ra.

Hülyeségekre szórja el a pénzét?Things I Didn't Buy!

Főleg vásárlásmániásoknak ajánljuk a következő appot, de nagyon hasznos szemléltetőeszköz lehet például a dohányzásról leszokni vágyóknak is, ugyanis ennek segítségével, pontosan ki lehet számítani, mennyit költött volna a hónap végén feleslegesen. Csak le kell fotózni az áhított dolgot, melléírni az árát, és az app magától összeadja, mennyit spórolt. Jó ötlet! Főleg, ha tényleg be is tudja tartani... Sajna egyelőre csak iPhone-tulajok számára elérhető, de ez talán nem is véletlen.

9 25f712ed34b4e567f00b8d74b7afded5 650x

Ezt az alkalmazást innen töltheti le iPhone-ra.

Ej, ráér arra még? Procraster!

Sajna a Procraster is csak iOS-on működik, pedig ez nagyon hasznos lehet azoknak, akik hajlamosak elveszni a határidőkben és mindig kiváló indokokat találnak arra, hogy a munka elvégzése helyett sürgősen valami mást csináljanak. Na, ilyenkor jön a Procraster, ami azt ígéri, hogy - attól függően, milyen indokot jelöl meg benne a feladat elvégzésének akadályaként - majd megmutatja a leghatékonyabb módszert, hogyan tud túllendülni a halasztgatáson. Arra is jó, hogy ha túlfeszítik a feladatai, és már azt sem tudja, hogy melyik határidős munkát mikor kellene leadnia, összhangba hozza ezeket és előre tudjon tervezni a segítségével.

10 b04d0abbd81dc25536ce4c2a25225773 650x

Ezt az alkalmazást innen töltheti le iPhone-ra.

Már megint hová tettem a...? Chipolo!

Végre megszületett a „fütyülős” kulcstartó okos változatban is, amely bluetooth segítségével találja meg az elhagyott telefont, kulcsot, számítógépet, pénztárcát, táskát, de még a kutyát, vagy a macskát (esetleg gyereket?) is. Oda-vissza is működik, azaz ha a kulcstartó megvan, egy rázással a szem elől vesztett telefont is elő tudja vele keríteni, ráadásul nagyon vidám színekben lehet beszerezni:

A hozzá való alkalmazást innen töltheti le Androidra, vagy iPhone-ra.

Össze-vissza bűvészkedik a csekkekkel? Bill Organizer!

Elveszett a sárga csekkekben, de utálna közületi megbízással hozzáférést adni a számlájához a szolgáltatóknak? Középutas megoldás lehet, ha letölti a beszédes nevű Bill Organizer számlarendszerezőt. Ez mindig előre jelzi, hogy mikor esedékes a csekk befizetése, a rendszeres tranzakciókat pedig el lehet menteni, és mindent szinkronizál az iCloudra. 

12 1e57948c5ad1fc5367cf3cae184780d9 650x

Ezt az alkalmazást itt letöltheti iOs-ra és Androidra is. 

Rágja a körmét? StopBite!

Igen, ez már szinte a csodával határos, de ma már a körömrágást is kontrollálhatja okostelefonjával. Sőt, motivációs üzeneteket is kap nap mint nap a telefontól, hogy miért jó, ha ellenáll a késztetésnek, és hogy mennyire klassz, hogy már ilyen sok napot tudott rágás nélkül megállni. Oké, nem biztos, hogy mindenkinek segít egy-egy Oravecz Coelho idézetre ébredni reggelente, de az talán még nekik is motiváló lehet, ha milliméterre pontosan tudják azt is, milyen hosszúságú körmöt NEM rágtak le, mióta tiszták!

13 3eade4ae479e449f03517e4319de776a 650x

Ez az alkalmazás az App Store-ból letölthető

Elblicceli a fogmosást? Brush DJ!

Ha esetleg még nincs elektromos beépített időzítővel ellátott fogkeféje, a homokórázás meg unalmas, hasznos lehet ez az alkalmazás, ami 2 percen keresztül játssza kedvenc számát, hátha úgy képes betartani a megfelelő fogápoláshoz szükséges minimális időt. Emlékeztetőt is lehet rajta beállítani a naponta kétszeri fogmosáshoz, és még arra is figyelmeztet, hogy ne felejtsen el fogselymezni vagy öblíteni utána, illetve, hogy mikor jött el az ideje a fogorvosi átvizsgálásnak vagy a fogkefe lecserélésének. 

14 d7bd518faa93b71e1d75ad0040c82aad 650x

Ezt az alkalmazást itt töltheti le iOs-ra és Androidra is.

%&$#!@? Swear Jar!

Mocskos a szája, annyira, hogy ez már önt is kezdi zavarni? Elterjedt módszer a leszokásra, hogy ahányszor kiszalad valami oda nem illő a száján, büntetést fizet, mondjuk bizonyos összeget dob egy befőttesüvegbe. Ez a fajta kassza azonban nem hordozható magával mindenhová, így nincs igazán visszatartó ereje - egy mobil alkalmazás formájában azonban mindig önnel lehet. Hogy ennek aztán mekkora a visszatartó ereje, arról nem vagyunk meggyőzve, de egy próbát megérhet, ha már nem maradt más hátra, a #$&% életbe!

22

Ezt az alkalmazást itt töltheti le iOs-ra és Androidra is.

Nem mozog eleget? Office Exercise & Stretch!

Tudjuk, a túl sok ülés mennyire veszélyes, és az csak a legkevesebb, hogy sokszor fáj a háta vagy a nyaka. Ha ön is hajlamos elfelejtkezni róla, hogy óránként legalább öt percet felálljon és átmozgassa magát, hasznos lehet egy ilyen applikáció. Olyan gyakorlatokat mutat, amik irodában simán elvégezhetők, és természetesen figyelmeztet is, ha eljött a gyakorlás ideje.

16 fe5879ebfa94816563bc85f326961907 650x

Ezt az alkalmazást itt töltheti le iOs-ra és Androidra is.

Szakítana a cigivel? Kwit! 

Klassz, a leszokásban segítő alkalmazás a Kwit, mely játékosan segít lerakni a cigarettát. Különböző szinteken keresztül juthat el az ember a célig, miközben napról napra láthatja, mennyivel egészségesebb azóta, amióta nem gyújtott rá, és hogy mennyi pénzt spórolt meg.

17 52992a1bb293d636a0ef70f633083272 650x

 Ezt az alkalmazást itt töltheti le iOs-ra és Androidra is.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra