Nagy a feneke? Keressen feszült pasit!

„Öt éve dolgoztunk együtt, de soha nem tetszett: se előtte, se utána. Kizárólag azon az egy napon" –vallotta be szemlesütve kollégám, aztán elmesélte: akkor annyira megőrült a csajért, hogy aznap képtelen volt dolgozni, folyamatosan figyelte minden mozdulatát, és a legvadabb fantáziálás közepette követte a konyhába, az udvarra, de még a mosdóig is. Aznap. És aztán soha többet nem érdekelte a nő. Azóta sem érti, mi lehetett az oka, hogy csak akkor és ott bukott rá. Erre a konkrét sztorira nekünk sincsen jó magyarázatunk, az viszont tény, hogy a férfiak nők iránti vonzalmát a legmeglepőbb dolgok képesek befolyásolni. Összeszedtük a legfurábbakat. 


A stresszes pasik a nagy fenékre buknak

A kutatások szerint a pszichés nyomás alatt álló férfiak vonzóbbnak tartják a masszívabb nőket, mint nyugodt társaik. Mondjuk, ők úgy általában sokkal több típusra buktak, mint azok, akiket nem cseszegettek a kutatók. A jelenséget megmagyarázni nem könnyű, azt viszont biztosan megmutatja, hogy párválasztási preferenciáink nem állandóak, hanem a lelki állapotunk és a környezetünk hatására dinamikusan változnak. Na meg az is kiderül belőle, hogy ha egy férfi folyamatos nyomás alatt áll, akkor a csaja több sütit ehet. 

shutterstock 174671396

Az éhes férfinak is a nagydarab nő kell

Mielőtt azonban elkezdené törni a fejét, hogyan okozhatna tartós szenvedést élete pasijának csak azért, hogy többet ehessen, jó tudni, hogy az éhes férfiak is a nagyobb nőket kedvelik. Szóval piszkálás helyett elég egyszerűen kiéheztetni a férfit. 

Több lóvéval jobb nőre vágynak

Nem túl korrekt, de úgy látszik, minél több pénz megy át egy pasi kezén, annál magasabbak az elvárásai a nő külsejét illetően. Tehát nem kell, hogy egy férfi tényleg gazdag legyen, elég ha megvan az illúzió (sok pénzzel találkozott aznap), és máris elhiszi, elég menő ahhoz, hogy jobb nője legyen. Nem véletlen, hogy a gazdag pasik oldalán klasszabb csajok vonulnak, vagy hogy a karrier és a szociális státusz felívelésével a férfiak hajlamosak lecserélni partnerüket egy szebbre és fiatalabbra. Persze, erről is az evolúció tehet: a magasabb státuszú férfiak a nők számára vonzóbbak, így ezek a pasik el is várják, hogy jobb nőjük legyen. 

A piros szexi, nagyon

Azt eddig is tudtuk, hogy a magas sarkú cipőkben billegő nő vonzóbb, de az új, hogy a ruhánk színe is meghatározza, mennyire jövünk be valakinek. (Legalábbis nekünk új.) Egy vizsgálat szerint például a piros pólóban parádézó nők vonzóbbnak és kívánatosabbnak tűnnek, mintha ugyanezt kékben nyomnák. A férfiak viszont hiába kapnak fel pirosat: a nőket nem a színek hozzák lázba. Vagy mégis?

shutterstock 152999912

Magasabb hang, az kell nekik

Számos tanulmány bebizonyította már, hogy a férfiak a magasabb hangú nőkre buknak, ennek pedig valószínűleg a hangszín és az ösztrogéntermelés közötti összefüggés az oka. Azaz a magasabb hanggal több ösztrogén, a több ösztrogénnel pedig nőiesebb partner jár. A nők pedig, úgy tűnik, ösztönösen is tudják ezt, nem véletlen, hogy a vonzó férfiaknak magasabb hangon csicseregnek.

Ha már a vonzalom mögött is ennyi fura tényező áll, akkor, ugye, nincs abban semmi meglepő, hogy a szerelem kész mentális káosz?

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra