150 éves Budapest: te mennyire ismered a fővárosunkat?

GettyImages-1680719076

Az 1873. november 17-ei díszközgyűlés keretében fejeződött be a Pestet, Budát és Óbudát egyesítő folyamat, vagyis Magyarország fővárosa 150. születésnapját ünnepli ezen a napon. Mit gondolsz, te jól ismered Budapestet?

Mennyire vagy képben Budapesttel kapcsolatban? Tudod, mi merre található? Emlékszel, mi mikor történt itt, és kinek az irányításával? Az is a kisujjadban van, mik a nevezetességek? A kvízünkből mindez kiderül! Az értékelésért görgess lejjebb!

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Értékelés:

0–4 pont: Ha Budapesten élsz, akkor az eredmény kicsit ijesztő, de azért reméljük, az igazán fontos dolgokkal tisztában vagy.

5–8 pont: Nem rossz, olyan közel vagy a tökéleteshez, mint Pesterzsébet a Belvárostól. Csak jó járatra kell felszállni.

9–10 pont: Ez igen, nem lehet zavarba hozni téged, ha Budapestről van szó! Talán még azt is tudod, hogy hol van a Micimackó utca?

Megjelent az új Dívány-könyv!

Őszi bekuckózós olvasáshoz tökéletes választás ez a kötet, hisz 42 izgalmas emberi történetet tartalmaz a múlt századból. Régen vajon tényleg minden jobb volt?

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra