Örömhír a lakásbiztosítással kapcsolatban: sok pénzt spórolhatsz, ha most lépsz

GettyImages-1440703929

Az infláció miatt nagy áremelkedés várható a lakásbiztosításoknál, azonban jó hírt hozunk: a biztosítási évfordulótól függetlenül lesz egy időszak, amikor szabadon válthat az, aki elégedetlen a 2024-es díjszabással.

Aki figyel a határidőre, akár a tavalyi árnál is olcsóbban köthet lakásbiztosítást. 

Az infláció miatt jelentősen megemelkedhetnek a lakásbiztosítások árai, szolgáltatótól és szolgáltatástól függően akár 18 százalék körüli emelkedésre is lehet számítani – figyelmeztet közleményében a Netrisk. Érdemes tehát kihasználni a hamarosan induló időszakot, amikor a biztosítási évfordulótól függetlenül, szabadon válthatunk biztosítót. 

A legkevesebbet a kisebb településeken kellett fizetni a lakásbiztosításra, ha résen vagyunk, idén még jobban járunk
A legkevesebbet a kisebb településeken kellett fizetni a lakásbiztosításra, ha résen vagyunk, idén még jobban járunk

Olcsóbb lakásbiztosításra válthatunk

A lakásbiztosítás átlagos összege településenként eltérő lehet. A legdrágábbak tavaly a fővárosi ingatlanra kötött biztosítások voltak. Budapesten átlagosan 45 500 forintot kellett fizetni egy évre, a megyeszékhelyeken 40 000 forint körüli összegért, míg az egyéb településeken mindössze 38 100 forintért biztosították a szolgáltatók a lakóingatlanokat.

Az árak ugyan az inflációval együtt növekednek, de a fogyasztóbarát otthonbiztosítási termékek egyre gyakoribbak. Egy hónapig lesz lehetősége bárkinek váltani idén is, attól függetlenül, hogy lejárt-e az éves biztosítási szerződése. Ezzel sokan jól járhatnak, akár még a tavalyi éves díjnál is kevesebbet kell fizetniük. 

„A lakásbiztosítási piac kiemelt eseménye lesz a márciusi lakásbiztosítási kampány, amelynek során az ügyfelek a szerződésük évfordulójának időpontjától függetlenül is felmondhatják majd meglévő szerződésüket. Mindez tovább erősíti majd a már 2023-ban is aktívabbá vált piaci versenyt, melynek eredményeként éves szinten – a fedezeti kör bővülése mellett is – további 5-8 százalékkal mérséklődő lakásbiztosítási átlagdíjakra számíthatunk” – fejtette ki az Economxnak Kozma Gábor, az Insura vezérigazgatója.

Van azonban egy fontos kitétel: a márciusi extra lakásbiztosítás-felmondási lehetőség csak az ingatlanfedezetet is tartalmazó biztosításokra vonatkozik.

Közleménye szerint a Netrisk telefonos ügyfélszolgálatával áll majd a biztosítást váltani kívánók segítségére, hogy megtalálják majd a legkedvezőbb ajánlatot mind az árat, mind a biztosítás tartalmát tekintve.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek