Esküvői S.O.S. - megaláztak a kölcsönzőben

Lindát 42-es mérete miatt nézték ki a menyasszonyi ruhakölcsönzőből, Nikit pedig kinevették, amikor kiderült, öt hónappal az esküvője előtt próbál szép ruhát keresni. Tanácsainkkal abban segítünk, hogy elkerüld a kudarcot, és megtaláld a számodra megfelelő esküvői ruhát.

Az ideális helyszín lefixálásán kívül a leginkább központi kérdés minden menyasszony életében a tökéletes esküvői ruha megtalálása. Romantikusan hangzik, de legtöbbször nagy kiábrándulás lehet a ruhakeresés.

Segítünk a felkészülésben, hogy elkerülhessétek a kudarcokat!

42-es a mérete? Ne is álmodjon ruháról!

A saját bőrünkön tapasztaltuk meg, milyen elkeserítő lehet, ha az ember nem átlagos mérettel, elképzelésekkel vagy elvárásokkal vág neki a nagy vadászatnak.

Tíz ruha, amiben ne menj oltár elé!

A divattervezők nagyon kreatívak, ha extrém menyasszonyi ruhákról van szó, de azért nem kell feltétlenül bedőlni a vizuális rohamnak. A tavalyi Cibeles Madrid Novias Fashion Week az egyik olyan fórum, amelyik viselésre nem ajánlott kreációk piacán a előkelő helyen szerepelt.

Linda például azzal fordult hozzánk, hogy szabályszerűen kinézték egy menyasszonyi ruhakölcsönzőből, mert rákérdezett, hogy egy bizonyos ruhából van-e 42-es méret. Közölték vele,  ne is álmodjon arról, hogy ekkora méretben  valaha is találni fog, mert ugye az egész világ 36-os méret.

Katát pedig nagy szájhúzással szolgálták ki, amikor volt bőr a képén, és kikérte a hatodik modellt is felpróbálni. Niki pedig arról panaszkodott, hogy kinevették, mert az „utolsó pillanatban”, öt hónappal az esküvője előtt akart szép ruhát találni.

1. tipp: Nézz utána a neten!

Hogy a hasonló kudarcokat elkerülhessétek, alapos felkészülésre van szükség több szempontból is. Mondanunk sem kell, hogy érdemes internetes böngészéssel kezdeni, de ne csak ruhaszalon címeket vadásszatok, nézzétek át alaposan egy-egy szimpatikus honlap kínálatát, mentsétek le a kedvenceket, keressetek kommenteket a kiszemelt szalonokról, és szakértői cikkeket arról, hogy milyen alkatra milyen ruha passzol.

2.  tipp: Amint megvan az esküvő dátuma, keress ruhát!

Két-három szalonnál többet nem érdemes felkeresni, viszont azoknak jó, ha megnézitek a kollekciójukat a neten. Csak úgy nekivágni a körútnak, és találomra bemenni szalonokba nem túl hatékony. Annál is inkább, mert a legtöbb helyen előzetes bejelentkezésre van szükség. Át kell gondolni, mennyi idő van még az esküvőig, a legszebb, legújabb darabokra tényleg hamar lecsapnak, így ha megtaláltad az igazit, gyorsan le kell tenni a foglalót.

Timi is így járt. Hat hónappal az esküvő előtt gondolta, még fut egy kört, bár tudta, hogy az a ruha lesz a befutó. Három nappal később, mire visszament érte, már valaki más lefoglalta. Az alapszabály, hogy amint megvan a fix dátum, rohanjunk próbálni, de legkésőbb hat-nyolc hónappal az esküvő előtt vágjunk bele a keresésbe, ha erre van lehetőség, és nem last minute házasodtok.

3. tipp: Jelentkezz be a szalonba!

Már a telefonos foglaláskor jelezd az esküvő dátumát, a méreteket, és az árkategóriát amiben gondolkodtok, jó szalonokban feljegyzik ezeket, és megkönnyítik a továbbiakat. Ha a telefonban arrogánsak veled, még időben meggondolhatod magad.

4. tipp: Ne egyedül vágj bele!

Ha sikerül két-három helyre időpontot foglalnod, ne egyedül vágj neki, vigyél valakit, akiben megbízol, és nem túlságosan elfogult, van akinek ez az anyukája, vagy a barátnője, de lehet, hogy egy jó ízlésű munkatárs, vagy éppen az esküvőszervező jobb választás, mert érzelmileg kevésbé befolyásolt.

5. tipp: Gondold át, kivel mész próbálni!

Nekem a nagymamám az idegeimre ment, pedig olyan jó ötletnek tűnt elhívni őt is. Kizárólag olyan ruhákat akart rajtam  látni, ami az ő ízlését tükrözte, de egyáltalán nem az én stílusom volt. Az egyik barátnőm pedig folyton azt nézte, hogy neki mi lenne a legjobb választás. Anyukám pedig láthatóan zavarban volt, és már alig várta, hogy mehessen a dolgára. A menyasszonyi ruhapróba egy speciális helyzet, azt vidd magaddal, akivel a legnyugodtabb maradhatsz.

De természetesen nem egy jó példa is van menyasszonyi  ruhapróbára. Kellemes környezetben, szakszerű, segítőkész, udvarias kiszolgálásban volt része Áginak is. Ő szinte teljesen tanácstalanul, koncepciók nélkül ment próbálni. Nem sajnálták rá a másfél órányi öltöztetést, vetkőztetést. Kiegészítőkkel együtt segítettek neki megtalálni álmai ruháját, ami nemcsak gyönyörű, de amennyire lehet, kényelmes is volt.

Amikor az esküvő utáni hétfőn visszavitte, zokszó nélkül megkapta az otthagyott kauciót, annak ellenére, hogy a ruha alja kicsit koszos lett a szabadtéri szertartás miatt. De mint megtudta, a bérleti díjban benne van a tisztítás is, ezért már nem vonnak le pénzt.

A következő részben az esküvői fotós és videós választáshoz adunk tippeket.

szerzők: Révész Anna & Seybold Anett esküvőszervezők

www.allyouneed.hu

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek