A klasszikus banán-nutella páros ezúttal egy szikkadt kalácsot keltett új életre. A kalóriákat most inkább ne számoljuk, valószínűleg sokmillió van egyetlen adagban is, viszont tényleg nagyon finom.
Katuci
Ha szikkadt kiflije és baracklekvárja van otthon, készíthet belőle kiflifelfújtat is.
Hozzávalók:
30 dkg szikkadt kalács
20 dkg nutella
5 dkg vaj
3 tojás
3 dl tej
3 db banán
- A kalácsot felszeleteljük,, és megkenjük a mogyorókrémmel.
- Egy sütőedényt vastagon kivajazunk, a szeletek felét beletesszük.
- A felkarikázott banánt eloszlatjuk rajta, majd a maradék kaláccsal, nutellás felükkel lefelé befedjük.
- A tojásokat elhabarjuk, és simára keverjük a tejjel. Megöntözzük vele a kalácsokat, kicsit lenyomkodjuk, végül a maradék vajat a tetejére kockázzuk.
- 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
Katuci