Tudom, tudom, nincs a padlizsánnak szezonja, de én már nem bírom tovább nyári zöldségek nélkül, így néha megveszem télen is. Azt is tudom, hogy az igazi pizza nagyon nem ilyen, de néha rákényszerülünk, hogy valamilyen egészségesebb verziót együnk.
Ennek nincs puha és vastag vagy épp vékony és ropogós tésztája, hiszen a padlizsánszeletek adják az alapot. De nem is kell, hogy lelkiismeret-furdalásunk legyen, hiszen nincs magas kalóriatartalma. Ha nem elég magában, ehetünk hozzá salátát vagy valamilyen köretet is.
Hozzávalók:
1 feszes padlizsán
1 üveg paradicsomszósz (lehet bolti is, csak olvassuk el az összetevőket!)
1 nagy marék parmezán vagy más kemény sajt
olívaolaj, fűszerek
sonka, mozzarella, olajbogyó, gomba, vagy bármi, amit szeretnénk
- A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A padlizsánt nagyjából 8 mm vastagságú szeletekre vágjuk, és elrendezgetjük egy sütőpapírral bélelt tepsin.
- A padlizsánszeleteket meglocsoljuk pár csepp olívaolajjal, ízlés szerint szórhatunk rá bazsalikomot és oregánót is.
- 10 percre a sütőbe toljuk a zöldséget. Kivesszük, kevés parmezánnal megszórjuk a medálok tetejét. visszatesszük még 5-10 percre.
- Ismét kivesszük a tepsit, mindegyik padlizsánra szedünk egy kevés paradicsomszószt, és rátesszük a többi feltétet is ízlés szerint. A maradék parmezánnal meghintjük, hogy jó ropogósra süljön a teteje.
- 5 perc sütéssel befejezzük az ételt, forrón tálaljuk.