Kevés jobb uzsonnát lehet elképzelni, mint egy szeletet ebből a puha kókuszos kenyérből: a megpirított kókuszreszelék aromája átjárja - megéri rászánni a pirításra a plusz két percet -, a tetején pedig a lime-os máz egészíti ki a süti édességét.
Ha kevésbé mély, karcsúbb fomában sütjük, (pl őzgerinc) kicsit rövödül a sütési idő, és hiába lesz belőle így több szelet, ugyanolyan gyorsan el fog illanni az asztalról. Ha valaki pedig inkább narancsosat sütne, arra itt egy gazdag narancsos-csokis verzió.
Hozzávalók:
10 dkg + 3 ek kókuszreszelék
25 dkg liszt
8 gr sütőpor
2 gr só
17 dkg puha vaj
3 nagyobb tojás
20 dkg cukor
2dl tej
2ek lime/citromlé
5 ek porcukor
2ek lime/citromlé
1. A kókuszreszeléket egy serpenyőben kevergetve világos aranyszínűre pirítjuk.
2. A lisztet,sót, sütőport elkeverjük
3. A vajat és a cukrot kézi mixerrel 6-8 perc alatt habosra keverjük, majd egyenként jól elkeverjük benne a tojásokat.
4. Hozzászitáljuk 3 részletben a lisztkeveréket, közben a tejjel és a lime- vagy citromével lazítjuk, majd a legvégén belekeverjük a 10 dkg kókuszreszeléket.
5. 20x10cm-es szögletes,mély,sütőpapírral bélelt dobozformában 175 fokon egy órát sütjük.
6. Rácson hűtjük, mikor már csak langyos, a lime levével elkevert porcukorral bevonjuk, és a maradék kókuszreszelékkel megszórjuk.