A torta, amiben egyébként egy grammnyi csoki sincsen, mégis olyan olvadós és szaftos, mint a legjobb csokitorta. Ráadásul elég olcsó desszert is így, hogy kimarad a csokoládé. –
Nekem abszolút a karácsonyhoz kötődik, azon egyszerű oknál fogva, hogy régen, amikor még nagyjából semmit nem főztem, az Ikeában lehetett kapni ezt a sütit, és nálunk minden karácsonykor ez volt. Szóval, öt perc keverés, 15 perc sütés, és már ott is van az ünnepi asztalon az olvadós desszert, mellé jöhet fagyi vagy tejszínhab.
Hozzávalók (20 cm-es tortaformában készítve):
- 10 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 2 tojás
- 15 dkg liszt
- 5 dkg cukrozatlan kakaópor
- egy kis darab vanília
- porcukor, vaj
Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A vajat megolvasztjuk, belekeverjük a cukrot, a vaníliát és a tojást.
2. Beleszitáljuk a lisztet és a kakaót. Spatulával összeforgatjuk.
3. Vékonyan kivajazott formába tesszük a masszát, 15 perc alatt készre sütjük.