Gyors vendégváró sós kekszek. Ne féljünk, nem kell órákig járatni a sütőt. A keksz tésztája pár perc alatt, akár reggel is összedobható, aztán rúdban elpihen a hűtőben, míg 10 perc alatt meg nem sütjük.
Katuci
Olajban eltett szárított paradicsomot már elég sok helyen lehet kapni, ebbe a kekszbe is kiváló. A rozmaringgal pedig tökéletes párost alkot. A maradékot felhasználhatjuk pizzához, kenyérbe, akár tartalmasabb salátákba is.
Hozzávalók (15 darabhoz):
15 dkg liszt
7,5 dkg puha vaj
1 kávéskanál só
1 ág rozmaring
6-8 olajban eltett aszalt paradicsom
- A sót és a lisztet egy tálba szitáljuk. Belekockázzuk a vajat. Ollóval beleaprítjuk a rozmaring letépkedett leveleit és az aszalt paradicsomot.
- Összegyúrjuk a tésztát, simára dolgozzuk benne a vajat. 4-5 cm átmérőjű hurkát formázunk belőle, folpackba csomagoljuk, kicsit még igazítunk a formáján. Az így kapott kis csomagot hűtőbe tesszük 1-2 órára, amíg a vaj visszadermed.
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztát kicsomagoljuk a fóliából, éles késsel 5-6 mm vastagságú szeleteket vágunk belőle. A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, 10 perc alatt készre sütjük.
Katuci